Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Makeup glossier © Glossier

Ny trend giver dig meget mere makeup for pengene

Dine makeupprodukter kan bruges til langt mere, end man skulle tro. Se her, præcis hvor meget du kan få ud af ét enkelt produkt.

I skønhedsverdenen florerer der stadig flere ‘du burde’ frem for ‘gør, hvad du har lyst til’. De formanende makeupdogmer med rødder i smart marketing fra 80’erne og 90’erne virker i dag forældede og har på mange måder skabt en industri, der kan siges at kapitalisere på vores frygt for at bruge produkterne forkert hjemme foran spejlet. Heldigvis har både nye og veletablerede makeup-mærker de seneste par år forsøgt at gøre op med det – og med stor succes. Tænk bare på Glossier, som beviser, at onlinekommunikation gøres bedst i øjenhøjde med brugerne, Gucci, som står for unisexprodukter og et univers, der rummer alsidig makeup og ditto skønhedsidealer, og YSL, som hylder individualiteten med sloganer som ‘There are no beauty rules except being yourself’.

En af grundene til, at skønhedsverdenen omfavner individualitet som aldrig før, kan formentligt tilskrives platforme som Tik Tok og Instagram, hvor alle og enhver kan bidrage med egne kreative indspark til, hvordan makeup kan bruges på en unik måde, uanset om evnerne rækker til at male regnbuer på øjenlågene eller blot at lægge den klassiske sorte eyeliner på en sjov og anderledes måde. Det er derfor på tide at slippe berøringsangsten, for når du selv laver reglerne, er det svært at gøre noget forkert. Så spring ud i det, og mangler du alligevel inspiration til eksperimenterne, har skønhedsredaktør Marie Alkestrup nogle bud på, hvordan makeup-pungens indhold kan vendes på hovedet og bruges på nye måder. Se med i videoguiden og galleriet nedenfor.

Rød læbestift
1 / 9

Rød læbestift

Et par røde læber holder altid, uanset skiftende tendenser, men den røde læbestift behøver ikke kun at farve inden for læbekantens grænser. Eksperimentér for eksempel med rød læbestift på kinderne, næseryggen eller øjenlågene for et solkysset, glødende look. Husk desuden, at den gamle regel om at smile, når du lægger farve på kinderne, ikke nødvendigvis fremhæver dine træk. Prøv i stedet at slappe af i kinderne, og læg så farven der, hvor du selv føler, at den bedst klæder din ansigtsform.

HERMÈS
Læbestift Rouge hermès i rouge casaque
497 kr.

Bronzer Chanel makeup
2 / 9

Bronzer

I dag fås bronzer ikke bare som en fast pudder, men også i et væld af cremede formler, som denne fra Chanel. Læg den i hele ansigtet for at opnå glød, eller brug den ved kindben og tindinger for at fremhæve dine ansigtstræk. Den fungerer også som en varm øjenskygge.

CHANEL hos Matas.dk
Bronzer Healthy glow bronzing cream
360 kr.

Brynpen bryn
3 / 9

Brynpen

Din øjenbrynspen kan også bruges som en diskret eyeliner langs vippekanten eller til at tegne små fregner på huden. De påmalede fregner har vundet indpas og handler netop om at lege og udvide rammerne for, hvad man må og ikke må med makeuppen.

KENNY ANKER BROWS
Brynpen Brow sculptor i brown
220 kr.

Glossier primer futuredew
4 / 9

Flydende glimmer

Butikshylderne bugner efterhånden med glimtende serummer og primere. De kan lægges i hele ansigtet, blandes i din foundation i form af et par dråber eller duppes på kindben, øjenlåg, amorbue eller kraveben.

GLOSSIER
Primer Futuredew
200 kr.

clarins-twist-to-glow-powder-03-mandarin-gleam-1-3g
5 / 9

Farvet pulver

Clarins har netop lanceret et nyt løst pulver, som frigives, når du skruer på bunden. Når først pulveret er ude, kan det lægges på øjenlåg, kinder eller kindben, og du bestemmer selv, om det skal duppes på med fingrene eller en pensel.

CLARINS hos Magasin.dk
Multifarve Twist to glow i gleam mandarin
280 kr.

Concealer makeup
6 / 9

Alsidig dække

Concealer eller foundation? Har du fundet et produkt, som passer perfekt til din hudtone, kan det sagtens bruges som både concealer og foundation, så lad ikke dine udfoldelser begrænse af navnet på tuben. Rms’ lille concealer kan for eksempel bruges både til at udjævne hudtonen og til at dække de mørke rande eller urenheder.

Rms BEAUTY hos Completeme.dk
Concealer “Un” cover-up i #66
310 kr.

brun øjenskygge
7 / 9

Brun øjenskygge

En brun øjenskygge kan naturligvis bruges på øjenlåget, hvor du ikke behøver en pensel, men bare kan duppe på med fingeren, men den brune farve kan også fremhæve kindbenene eller udfylde de små huller i brynene på dage, hvor de skal syne af lidt mere.
MAC
Øjenskygge Powder kiss soft matte eye shadow i what clout!
150 kr.

Bryn gele bobbi brown
8 / 9

Holdbar gelé

Din klassiske bryngelé markerer ikke bare dine bryn, men kan også bruges som en diskret mascara til vipperne eller til at lave sjove mønstre i de strittende babyhår ved panden a la tilbage i 90’erne.

BOBBI BROWN hos Magasin.dk
Bryngele Natural brow shaper & hair touch up
185 kr.

gucci beauty
9 / 9

Multi-gel

Med blå læbestift og marketing, der hverken begrænses af køn eller alder, har Gucci for alvor markeret sig på makeupscenen de seneste par år. Deres seneste lancering indbefatter en lille gel, som kan lægges præcis der, hvor du har lyst. Brug den for eksempel til at give lys til kindbenene, glans til læberne, form på brynene eller shine på øjenlågene.

GUCCI BEAUTY forhandles I Illum Beauty Hall
Gloss Éclat de beauté effet lumière – multi-use gel gloss
200 kr.