Overraskende råd giver ekstra holdbar makeup: Prøv Jamsu, og få foundation der holder
© Anna Stokland / Balmain SS17 / Zac Posen SS17

Overraskende trick giver fejlfri makeup hele dagen

Find ud af, hvordan babypudder og vand medvirker til at give dig modstandsdygtig makeup, som holder hele dagen – og natten lang

Det kan være en udfordring at få makeuppen til at forblive pæn gennem en hel dag på kontoret eller en hel aften i byen, selvom der bruges pudder eller setting-spray, som er lavet til formålet.

Det kan være ret frustrerende, især hvis man har brugt lang tid på at få dækket et par genstridige urenheder, som vil blive synlige igen, når makeuppen begynder at smelte af. Netop derfor er den nye makeupteknik jamsu blevet meget populær hos alverdens skønhedsentusiaster.

Psst ... Sådan laver du din egen sheetmaske

Jamsu lyder måske lidt fjollet, men der er intet fjollet over metodens gode og holdbare effekt. Jamsu er et trick, der stammer fra K-beauty, altså skønhedstendenser fra Sydkorera.

Metoden går ud på at lægge et lag babypudder henover den makeup, du netop har lagt. Dernæst skal du dyppe hele ansigtet ned i en skål med vand, og holde ansigtet i vandet i omkring 15 til 30 sekunder. Vent derfor med at lægge øjenmakeup til efter du har dyppet ansigtet i vand.

Blandingen af babypudder og vand vil eftersigende "fastlåse" din makeup, og forhindre den i at smelte eller blive gnedet af. Samtidig vil huden få et mat skær. Nogle foretrækker at bruge almindelig pudder frem for babypudder, men uanset skulle resultatet være effektfuldt.

I videoen nedenfor kan du se skønhedsbloggerenBeauty Vixxen teste metoden, før du selv kaster dig ud i jamsu.