makeupfjerner
© Anna Stokland

Så let fjerner du makeuppen med denne madolie

Er du løbet tør for makeupfjerner, eller vil du bare gerne fjerne makeuppen på en budgetvenlig og naturlig måde, så prøv dette smarte tip.

Bruger du mascara, kan du formentligt nikke genkendende til, at det kan være ret generende at gå i seng uden at have vasket den vippefremhævende makeup af. Det vil oftest resultere i sammenklistrede vipper og irriterede, røde øjne. Dog kommer mange af os til at springe over en gang i mellem, enten efter en sen aften eller fordi vi har glemt at købe ny makeupfjerner. Når det det gælder mascara, er det nemlig ikke altid nok med en almindelig ansigtsvask til at få vipperne fri af makeuppen. Har du ikke en øjenmakeupfjerner ved hånden, kan du heldigvis bruge denne smarte og naturlige ingrediens fra køkkenet.

Genial olivenolie

Den fede olie er ikke bare fyldt med gavnlige fedtstoffer for huden, når den indtages som del af din kost, men kan faktisk også være fordelagtig at bruge på huden. Olivenolie kan i en snæver vending agere effektiv makeupfjerner og vil tilmed give din vipper og bryn lidt tiltrængt pleje.

Så står du uden en øjenmakeupfjerner, skal du blot væde en almindelig eller genbrugelig vatrondel med olivenolie, lukke øjnene og holde vatrondellen ned over vipperne i et par sekunder. Den fede olie vil få makeuppen til at løsne sig, og derefter kan du rense mascaraen af med vatrondellen i lette, fejende bevægelser. Gentag eventuelt processen med en ny vatrondel vædet i olivenolie, alt efter hvor kraftig en øjenmakeup du har på. Skyl dernæst efter med lunkent vand eller vask med ansigtsrens, og så skulle du gerne kunne gå i seng uden at vågne med pandaøjne.