Brystkræft | Guide til at tegne øjenbryn på igen
© Vogue

Så nemt kan du tegne smukke bryn på igen

Oktober står i brystkræftens tegn, og denne guide er henvendt til alle kvinder, der gerne vil lære at tegne deres mistede bryn på igen

Oktober er som bekendt måneden, hvor der hvert år sættes fokus på kampen mod brystkræft, hvilket vi også markerer her på Costume.

Kræft rammer først og fremmest helbredet, men også udseendet, da en af kemoterapiens bivirkninger er kraftigt hårtab. Sidder du i denne situation, og savner du nogle gode råd til at tegne dine bryn på igen, er her en videoguide til dette formål.

Psst ... Vil du gerne støtte kampen imod brystkræft, er her 7 velgørende shoppingfund

Videoen er lavet af den 29-årige amerikaner Carly Severn, der som 19-årig blev ramt af sygdommen alopecia, hvilket fik hende til at tabe alt håret – også bryn og øjenvipper. Derfor sad hun i samme situation som mange kvinder, der går igennem kemoterapi, og hun havde svært ved at finde ud af, hvordan hun skulle genskabe sine bryn. Hun syntes nemlig, at det var vanskeligt at finde en teknik, som gav et pænt resultat, som Carly Severn forklarer til Vogue.com:

“Jeg erfarede, at øjenbrynspensler så meget falskt ud, pudderfarver var heller ikke pænt, og når dine påmalede øjenbryn er for tykke eller for skinnende, virker de slet ikke ægte.“

Derfor udviklede hun sin egen metode, som kombinerer pudderfarve og brynpensler, og hun starter med at lægge en fast farve, og derefter tegner hun små hår på med en brynpensel.

Carly Severn fortæller, at det at kunne tegne sine bryn på, så de stort set ser ægte ud, gjorde, at hun igen fik kontrol over, hvad der føltes som en ukontrollerbar situation.

Forhåbentligt vil hendes brynteknik også hjælpe andre kvinder, der savner deres bryn, uanset hvordan de har mistet dem, og i videoen nedenfor kan du få Carly Severns bedste råd til at optegne et par flotte øjenbryn.