5 forskellige måder, at bruge din mascara på
© Anna Stokland / Balmain SS17

Sådan får du mest ud af din mascara

Du tror måske, at der kun er en måde at bruge mascara på, men faktisk rummer produktet langt flere muligheder, end de fleste lige ved

Selvom mascaraen nok er det mest almindelige makeupprodukt i Danmark, og er det produkt, som de fleste kvinder nødigst ville undvære, er det langt fra alle, der kender mascaraens mange muligheder.

De fleste bruger nemlig den samme teknik til at lægge mascara år efter år, hvilket er lidt synd, fordi den lille børste rummer mange flere muligheder. Alt efter, hvordan du holder eller bevæger din mascarabørste, kan du nemlig skabe forskellige vippelook.

Ligeledes kan du også tilføje nogle få hjælpemidler, og så har du pludseligt et helt andet look.

Se de forskellige teknikker her, og opdag, hvor mange muligheder din mascara faktisk rummer.

Psst ... Har du prøvet tricket, der giver lange Bambi-vipper?

1. Den skrå vinkel

Vil du gerne skabe illusionen af mere mandelformede øjne, så hold mascarabørsten skråt opad, og red den skråt ud af, når du lægger mascara på dine vipper.

Vil du hellere have have øjne, der syner mere runde og store, så skal du derimod holde børsten skråt nedad, og rede børsten ind imod næsen. På denne måde får du virkelig fat i de små inderste vipper, hvilket giver meget definerede øjne.

2. Mere fyldige vipper

Sørg for at zigzagge med børsten, imens du lægger mascaraen fra rod til bund, således vil der komme ekstra produkt på hver enkelt vippe.### 3. Brug vipperne istedet for børsten

Du kan også prøve dette trick, som Jessica Alba sværger til, der går ud på at holde børsten i ro og så blinke vipperne og og ned af børsten. Det giver ifølge skuespillerinden en bedre fordeling af mascara på hver enkelt vippe. Se hende demonstrere tricket her.

4. Undervipperne

Mange har problemer med, at en normal mascarabørste kan være lidt for voldsom til at påføre mascara på undervipperne, hvilket resulterer i, at der kommer mascaraklatter under øjet.

Dette kan løses ved enten at holde mascarabørsten lodret, så du kun påfører mascara med spidsen af børsten, hvilket gør børsten lettere at håndtere.

Du kan også gøre som mange makeupartister gør og tage en flad pensel, som du putter lidt mascara på og derefter påføre mascara på dine undervipper med penslen.

Ved denne metode skal du istedet for at børste igennem vipperne, som du normalt ville, duppe undervipperne med farve fra din pensel i nedadgående strøg. Således kan du bedre styre, at der ikke kommer for meget farve på det yderste af undervipperne, hvilket oftest er det, der giver farveklatter på huden.

5. Edderkoppevipper

Vil du gerne skabe smukke, sammenklistrerede vipper, som også går under navnet edderkoppevipper, skal du bruge en mascara, løs pudder og en pincet.

Læg et lag mascara som normalt, påfør straks noget løs pudder på vipperne, og læg dernæst endnu et lag mascara. Sørg derefter for at klemme nogle af vipperne sammen med en pincet, inden de er helt tørre. Således får du smukke og meget dramatiske vipper.

MERE FRA COSTUME