Sådan lægger du brudemakeuppen selv

Skal du giftes til sommer, kan du spare både tid og penge ved at lægge din egen makeup. Makeupartist Sara Rostrup guider dig i 5 lette trin her

© Privat / Sara Rostrup
1 / 6

Det kan være skønt bare at læne sig tilbage på ens bryllupsdag og lade andre tage sig af både hår og makeup. Men hvis det kniber med budgettet, kan du ved hjælp af ganske simple tricks lægge en naturlig brudemakeup selv.

Føler du dig lidt usikker, kan du starte med at studere denne video, der viser, hvordan Kate Moss gjorde, da hun blev gift.

Hud © Privat / Sara Rostrup
2 / 6

Hud

Mange tror, at det kræver en masse foundation og pudder at få huden til at se godt ud på billeder. Det er IKKE rigtigt. Faktisk kan det have den stik modsatte effekt.

Investér heller i en god matterende primer, og brug den foundation eller pudder, du ellers bruger til hverdag. På den måde, ligner du mest dig selv, og kender til produkternes effekt og holdbarhed.

Tag en transparent pudder med i tasken, som du kan touche op med i løbet af dagen, hvis du føler, du begynder at skinne.

Touche éclat blur perfector, YSL hos Magasin.dk 340 kr. // One & done hybrid complexion perfector SPF 20, Urban Decay hos Magasin.dk 250 kr. // Un powder, RMS ca. 225 kr.

Øjenskygge © Privat / Sara Rostrup
3 / 6

Øjenskygge

Sarte farver som for eksempel champagne, lyserød eller bronzetoner er smukke til bryllupsmakeuppen.

Du bør undgå at bruge for mørke eller matte farver, da du gerne vil have masser af glød i øjnene på denne særlige dag. Den smukkeste og mest simple effekt får du, hvis du lægger én farve på hele øjenlåget med en stor pensel, som jeg demonstrerer i denne video.

5-Color ready to wear, savage escape, YSL (forhandes hos Magasin) // Cream color for eyes, platinum, Tom Ford ca. 298 kr.

Vippebukker © Privat / Sara Rostrup
4 / 6

Vippebukker

For at åbne øjnene mest muligt og få vippene til at se ekstra lange ud, er det en god idé at bukke vipperne.

Gør det i tre streger, så vippene får en fin bue. Start helt inde ved vipperoden, og bevæg dig ud mod spidsen i tre klem. Påfør derefter mascara, og vælg en vandfast variant, så eventuelle tårer ikke ødelægger makeuppen.

Vippebukker, M.Cosmetics hos Matas.dk 70 kr. // Lash sensational mascara waterproof, Maybelline hos Matas.dk 80 kr.

Prikken over i'et © Privat / Sara Rostrup
5 / 6

Prikken over i'et

Alle vil have en flot glød på bryllupsdagen, og her handler det om at lægge makeuppen de rette steder.

Du har brug for en bronzer og en highlighter, og her skal du ikke tænke på skrækbilleder af contour-teknikker fra YouTube, men huske at less is more og at det handler om at fremhæve dine smukkeste træk.

Sug kinderne ind, og læg lidt bronzer med let hånd under kindben, langs hårgrænsen og under hagen.

Highlighteren skal du holde til øverst på kindben og i øjenkrogen, for at få en fin glød i ansigtet, fremhæve kindben og for at åbne øjnene og få dem til at stråle. Brug en stor makeupbørste til bronzeren, så udrykket bliver blødt og lækkert.

Highlighter, radiance, Kjær Weis hos Ren-velvaereshop.dk 375 kr. // Powder blush duo i'll hold my breath, Mac hos Nordstrom.com 199 kr.

Læberne © Privat / Sara Rostrup
6 / 6

Læberne

Glem alt om lipgloss eller kraftig læbefarve med mindre det er noget, du har et særligt ønske om. Det bliver en dag med mange kys og en lang middag med mad og drikke, så du bør gøre dig selv den tjeneste at slippe for at bekymre dig om, hvorvidt dine læber ser godt ud.

En gammelrosa læbestift eller en stain i bærfarve er fint, og giver et naturlig look til læberne. Det valgte jeg selv til mit eget bryllup tilbage i 2012.

Rouge allure velvet, la délicate, Chanel (forhandles hos Magasin) // Pop oil & lip cheek glow, 02 nectar glow, Clinique 190 kr. // Rose tinted lip & cheek stain, Benefit Cosmetics hos Asos.com 266 kr.