Røde læber eller naturlig makeup: Dit perfekte datelook til Valentinsdag
© Anna Stokland / Carolina Hererra SS17 / Alexander Wang SS17

Sådan skaber du det perfekte datelook

I anledning af Valentinsdag guider vi til to hår- og makeuplook: Det effektfulde med markant makeup og opsat hår, og det naturlige, du kan lave på ingen tid

I dag viser kalenderen 14. februar, hvilket som bekendt er dagen, hvor kærlighed og romantik er i fokus.

Hvis og din udkårne har været sammen længe, er Valentinsdag en oplagt mulighed for at imponere med et datelook, der skiller sig ud fra din normale hverdagsmakeup.

Befinder du dig derimod i den indledende datingfase, kan du med fordel gå efter en mere naturlig makeup – inklusiv kysseklare læber.

Vi har derfor samlet to smukke og overskuelige forslag til både hår og makeup, der gør dine forberedelser lidt lettere og som efterlader rum til, at du istedet kan fokusere på, hvad jeres date skal indeholde.

Psst ... Se de fineste fund til Valentinsdag under 500 kroner

Datelook 1: Kysseklare læber, blussende kinder og fremhævede øjne

Sådan skaber du det perfekte datelook

Thakoon SS17

© Anna Stokland

Er du mest til et naturligt look, så lad dig inspirere af Thakoons skønhedslook. Her fremstår læberne bløde og velplejede, kinderne er i fokus med et opfriskende lag rouge og øjnene er blevet fremhævet med en diskret brun skygge på øjenlåget og en streg langs øjets nedre vippekant.

Sådan gør du

Øjnene:

Læg en taupe-farvet øjenskygge på hele øjenlåget med en bred øjenskyggepensel. Læg dernæst en brun streg langs den nedre øjenvippekant, som du toner ud med en mindre pensel. Læg en anelse diskret brun øjenskygge under øjet langs vippekanten, så du ikke får et hårdt eyelinerlook.

Vil du gerne have dine øjne til at syne større og mere friske, så læg en hudfarvet eyeliner på øjets våde kant. Afslut med et godt lag mascara på vipperne, men red dem gerne igennem med en aflagt og renset mascarabørste, så de ikke klumper, men istedet ser smukke og naturlige ud.

Kinder:

Vælg enten en creme- eller fast pudderrouge i pink eller rosa, som du lægger på æblet af dine kinder, altså den del der stikker frem, når du smiler.

Læber:

Giv dine læber en lipscrub, som du også selv kan lave ved hjælp af honning og sukker, så al tør hud bliver eksfolieret væk. Afslut med en fed balm, og hav den gerne med i tasken, så du kan friske læberne op i løbet af aftenen.

Datelook 2: Intense øjne og iøjenfaldende læber

Sådan skaber du det perfekte datelook

Carolina Hererra SS17

© Anna Stokland

Har du god tid og gerne vil have et look, som adskiller sig fra dit normalt hverdagslook, kan du forsøge dig med en makeup, der har fokus på læber og øjne, hvilket er en af 2017’s store makeuptrends.

Lad dig inspirere af Carolina Hererra eller By Malene Birgers beautylook, og skab en makeup bestående af mørke øjne og glamourøse røde læber.

Sådan gør du

Øjnene:

Læg en mørk farve i enten sort eller mørkebrun på det øverste øjenlåg med en bred pensel og sørg for at tone kanterne godt ud. Jo mere du blender din øjenmakeup, desto pænere bliver den.

Tag derefter en mindre pensel, og læg farve under øjet langs den nederste vippekant. Alt efter hvor meget effekt du vil have, kan du vælge at lægge en mørk kohl-eyeliner på øjets nederste våde kant. Looket bliver mere intenst med den sorte streg, men kan også sagtens fungere uden. Har du meget små øjne, vil det være bedst at undlade den sorte streg.

Afslut med mascara, og læg gerne lidt highlighter ved øjets inderste øjenkrog og ved brynbenet for at åbne øjet og gøre makeuppen mindre tung.

Psst ... Med disse tips kan du skabe illusionen af større og friskere øjne

Læberne:

Ligesom med det naturlige læbelook er det en god idé at skrubbe læberne, så de ikke ser tørre ud under læbestiften. Føler du, at dine tænder syner lidt gullige, så vælg en læbefarve med mere blålige undertoner frem for orange, da det vil få tænderne til at syne mere hvide.

Du vælger selv, om det skal være en cremet eller en mat læbestift. For at looket ikke skal blive for meget, så undlad at tegne læberne op, men læg blot læbefarven på i flere tynde lag, som du dupper på med dine fingre.

Den udtonede læbekant bliver en af 2017’s største skønhedstrends, og giver en smuk og afslappet læbefarve, som samtidigt er en del nemmere at lægge, end den skarpt optegnede læbe.

Håret: Elegant hestehale eller skødesløse lokker

Sådan skaber du det perfekte datelook

Balmain SS16 og Alexander Wang SS17

© Anna Stokland

Begge makeuplook vil se smukke ud med både en stramt opsat hestehale eller løst, bølget hår.

Sådan gør du

Skab den stramme hestehale ved hjælp af en god elastik, hårlak og sno gerne en tot af dit hår rundt om elastikken som set hos Balmain SS16.

Vil du hellere have løst hår, så gå efter et skødesløst look a la Alexander Wang SS17, som er blevet skabt ved hjælp af saltvandspray. Sørg for at spraye din saltvandsspray helt ind til hårrødderne, så produktet kan være med til at løfte håret og ikke bare tynge i hårets længder

MERE FRA COSTUME