Makeup i 2017: Draping, blush, røde læber og color corrector
© Instagram / @lisaeldridgemakeup / Pinterest / @Intothegloss

Sådan skal din makeup se ud i 2017

Årets skønhedstrends vil gøre det langt lettere at skabe perfekt hud, og fokuserer især på én farve, som vil dominere læber og øjne

2017 byder på mange nye og spændende tendenser, som i særdeleshed er præget af 80’erne. Årtiet ses allerede i moden, men begynder nu også at liste sig ind i vores makeup. Her skal der igen være knald på farverne, og der er særligt fokus på de røde nuancer, hvilket ses på både øjne, kinder og læber.

Heldigvis er mange af de kommende makeuptrends også ret nemme at lægge, og kræver slet ikke pensler, men lægges bedst med fingrene.

Så gør dig klar til et år med langt mere farve og effekt, end hvad vi har set de sidste mange sæsoner.

Psst … Se også, hvordan dit hår skal se ud i 2017.

Gloss

Årets mest fedtede trend udgøres af gloss, som bliver populært at lægge på både øjenlåg, kindben og læber.

Gloss er meget effektfuldt og enormt nemt at lægge. Hvis du ikke orker at bruge lang tid på makeuppen, kan du lægge en klar gloss på både øjne og kindben.

Fokus på både læber og øjne

80’erne er som sagt tilbage i modebilledet og årtiet begynder nu også at gøre sit indtog i makeupverdenen.

Her ser du derfor både kraftig læbe- og øjenmakeup, og du kan enten holde looket i de samme røde toner eller prøve kræfter med en blå øjenmakeup og eksempelvis koralfarvede læber.

Ufokuserede læber

Lærte du aldrig at mestre den skarpe læbe, som var perfekt optegnet med lipliner, vil du glædes over denne læbetrend.

I år handler det nemlig om at skabe en afslappet læbefarve, hvor du med fingeren dupper farven på læben for at få en mere udtonet læbekant.

Rød

Rød og lyserød øjenmakeup bliver meget populært i 2017. Hvis du er ekstra modig, kan du også parre den røde øjenmakeup med en bordeaux mascara, som især vil fremhæve blå og grønne øjne.

© Wenn.com

Color correcting

Color correcting går ud på, at du ved brug af bestemte farver kan dække både urenheder, pigmentpletter, mørke rande og rødmen. Du skal lægge dine color correctere inden du dækker med foundation eller concealer. Således kan du eksempelvis bruge grøn farve til at neutralisere rødmen og gul farve til at dæmpe det blålige skær under øjnene.

Det kræver en smule øvelse, men giver til gengæld illusionen af en fejlfri hud. Heldigvis er der mange makeupbrands, som i 2017 vil tilbyde meget prisvenlige color correcting-paletter med dertilhørende guides, der gør det lettere at lægge de forskellige farver.

Glitter

I år kan du med fordel bruge de glimtende partikler på en lidt mere utraditionel måde ved eksempelvis at lægge en glitterstreg under øjet eller som highlighter på kindbenene.

Dog er looket nok mere forbeholdt fest end hverdag, men har du en rigtig kedelig mandag, vil lidt glitter helt sikkert gøre den mere festlig.

Blush

Har du et tæt forhold til blush? Hvis ikke, vil du få det i 2017. Blush bliver nemlig årets vigtigste makeupprodukt, og derfor skal vi alle have godt gang i blushbørsten og kende til makeupteknikken draping.

Med draping skal din blush fungere som et statement, og skal lægges på både æblets kind, kindbenene og på brynbenet under brynene.

Du kan også holde dig til kun at lægge farve på æblets kind, men her skal du også huske at skrue op for farveintensiteten – uanset om du vælger creme- eller pudderblush.

© Wenn.com