Sådan sørger du for, at din mascara ikke løber ned ad kinderne

Har du altid rester fra din mascara både over og under øjnene? Med de her tips bliver din mascara, hvor den skal – hele dagen

© Wenn.com
1 / 5

Alle, der bruger mascara, kender følgende situation: Der er kun gået få timer, siden du lagde din makeup, men din mascara er allerede på afveje i form af mørke pletter over øjenlåget og sorte rester, der drysser ned ad kinderne.

Hvis du vil komme problemet til livs, og sørge for, at din mascara holder hele dagen, skal du læse med her.

1. Drop fugten © Anna Stokland
2 / 5

1. Drop fugten

Du skal selvfølgelig ikke springe ansigtscremen over, men grunden til, at nogle af de bedste mascaraer ikke bliver siddende, bunder altid i fugt. Undgå derfor at få din creme på øjenlågene, da det vil opløse mascaraen og få den til at smitte af. Samme regel gælder for cremede øjenskygger, så hold dig til matte variationer i pudder.

2. Fjern overskydende olie © Anna Stokland
3 / 5

2. Fjern overskydende olie

Øjenlågene er som oftest lidt fedtede og derfor er det nødvendigt at fjerne overskydende olie, inden du lægger mascara.

Rens din hud, og dup herefter øjenområdet med lidt blotting paper, der fjerner fedt og olie. Du kan også bruge bagepapir klippet i små stykker til formålet.

Invisimatte blotting paper, Fenty Beauty by Rihanna hos Sephora.dk 115 kr.

© Anna Stokland
4 / 5

En primer, der er forbeholdt øjenlågene, har flere gode funktioner. Den udligner hudtonen omkring øjenene, så du ser friskere ud, den får din øjenskygge til at sidde pænere i længere tid, og den gør området omkring øjnene mat, så mascaraen ikke efterlader rester.

Prøv eksempelvis Eyeshadow primer potion fra Urban Decay, der er et anmelderrost produkt, som let glider over huden og udglatter alle eventuelle ujævnheder.

Eyeshadow primer potion, Urban Decay hos Magasin.dk 160 kr.

4. Vandfast
5 / 5

4. Vandfast

Det er de færreste, der foretrækker en vandfast mascara, da den kan virke tør på vipperne og er svær at rense af igen. Men hvis du har problemer med mascararester over og under øjnene, kan en vandfast variant være løsningen.

Better than sex waterproof mascara, Too Faced hos Sephora.dk 205 kr.// Extreme dimension waterproof mascara, Mac hos Magasin.dk 195 kr.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF