Sådan vælger du den perfekte mascara

En mascaras børstehovede er altafgørende for dit valg, da de giver et vidt forskelligt udtryk. Få et overblik over børsterne, så du er klædt på til at træffe det rigtige valg

lange vipper og store øjenvipper med mascara © Anna Stokland / Balmain AW18
1 / 8

De bedste mascaraer kan forvandle dit udseende på kun få sekunder, og giver liv til selv de trætteste øjne. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken form for mascara, eller rettere sagt hvilken børste, du fører gennem vipperne.

Derfor guider vi til de forskellige børstehovederes egenskaber, så du kan finde den rette til dine vippers behov.

Mascara kam til fyldige vipper
2 / 8

En mascara-kam

Er mascaraen udstyret med en plastikkam i stedet for en børste, er den god til at gribe selv de mindste vippehår og giver derfor indtrykket af mere fyldige vipper fra rod til spids.

Push up angel mascara i very black, Maybelline hos Matas.dk 120 kr.

stor mascarabørste
3 / 8

En stor nylonbørste

Jo større børstehoved, desto mere produkt kan den samle op nede i hylsteret, hvilket giver endnu mere effekt på vipperne. Det store børstehoved er derfor til dig, som søger en mascara, der giver volumniøse vipper.

Diorshow lash-extension effect volume mascara i black, Dior hos Magasin.dk 265 kr.

rund mascara
4 / 8

Kugleformet børste

De små og runde børstehoveder ser måske lidt skøre ud, men der er god mening bag. De er lavet til dig, der har tålmodighed til kun at dække et par enkelte vipper med mascara ad gangen. Det giver mere kontrol, og gør det nemmere at få perfekt adskilte vipper.

Phenomen’eyes mascara i deep brown, Givenchy hos Parfumedreams.dk 250 kr.

Too faced mascara
5 / 8

Timeglasformet

Er børsten formet som et timeglas, vil den være særligt god til at åbne øjnene, fordi der kommer mere produkt på vipperne ved den indre og ydre øjenkrog. Det giver illusionen af større og mere åbne øjne, hvorfor Too Faceds Better than sex-mascara er blevet så populær.

Better than sex mascara, Too Faced hos Sephora.dk 205 kr.

buede øjenvipper
6 / 8

En buet børste

Elsker du buede vipper, skal du først og fremmest have fat i en vipperbukker, men formen på din mascarabørste kan også hjælpe den buede form på vej. Du bør gå efter en buet børste, som du gerne skal zigzagge gennem vipperne for at sikre dig, at der kommer nok produkt på hvert vippehår.

Black magic mascara, Eyeko hos Stylebox.dk 180 kr.

Sort mascara til adskilte vipper
7 / 8

Kegleformet børste

Starter børsten buttet og munder ud i en smal silhuet, er den til dig, som både vil have voluminøse og adskilte vipper. Den tykke del af børsten giver volumen, imens den tyndere del er idéel til at adskille vipperne.

Smokey extravagant mascara, Make Up For Ever hos Sephora.dk 200 kr.

en smal mascarabørste fra L'Oréal
8 / 8

En slank børste

Den slanke, tynde børste er overraskende god til at give lange vipper, fordi børsten vil fordele mascaraen jævnt fra rod til spids.

Telescopic mascara, L’Oréal Paris hos Boozt.com 130 kr.

Mere om Makeup? Få Costumes nyhedsbrev