© Anna Stokland / Bottega Veneta SS15

Sådan former du dine bryn

Bliv guidet fra til de bedste produkter og teknikker til perfekt velformede bryn

Dine øjenbryn spiller en central rolle i dit ansigt og er et væsentlig karaktertræk for dit samlede udseende. Har du ikke trukket Cara Delevingne-kortet dengang, der blev uddelt bryn, så fortvivl ej. Med den rette brynstyling, kan du forme og rette op på meget – også uden at det behøver at se kunstigt og optegnet ud.

Se vores bedste tips her:

FJERN UØNSKET HÅR Et vigtigt skridt på vejen til perfekt definerede bryn er at fjerne uønskede hår rundt om øjenbrynet, så formen bliver helt skarp. Gør det for eksempel derhjemme med en voks specielt til ansigtet – for eksempel denne – eller få det gjort af de dygtige damer fra Browwow, der er eksperter i at gøre dine bryn perfekte. De har et stort udvalg af forskellige brynbehandlinger, så du kan få lige præcis de bryn du ønsker.

BRYNPUDDER
En brynpudder er en rigtig god investering til dig, som har mange huller og gaps i dine bryn. Med pudderen kan du lave skygger, som visuelt får dine bryn til at se tættere og mere sammenhængende ud, end de i virkeligheden er.

Når du markerer dine bryn med en pudder, så sørg altid for at fade farven så meget som muligt, så du netop ikke ender med to kraftige skovsnegle, men i stedet et par veldefinerede og naturlige bryn.

Når du skal vælge din farve på brynpudderen, så pas på ikke at vælge en for mørk tone. Oftest slipper du bedst afsted med en farve, som er en halv til en hel tone lysere end dine brynhår. Sammen vil hårene og pudderen nemlig se ud til at smelte sammen og give dig en flot helhed, som ikke er tilpas markant.

Brow powder, Billion Dollar Brows 199 kr.

BRUG EN GEL Har du mange og lange hår i dine bryn, så er det i virkeligheden en god ting, da du kan bruge længden af hårene til at skabe yderligere fylde på dine bryn. Det kræver dog lidt grooming at holde dem på plads.

Her er en gel en god løsning, da den fikserer hårene, efter at du har redt dem på plads – på samme måde som en hårlak holder styr på dine lokker. En gel tilfører desuden også shine, så hvis du har brugt en pudder forinden, og brynene er blevet lidt matte af denne, så frisker gelen også hårene op igen, så de får et pænt og lækkert skær.

Defining brow gel, Gosh hos Magasin.dk 80 kr.

PUNKTDEFINERING
Mangler du definering på det yderste stykke af dine bryn – altså fra knækket og ud – så anskaf dig en brynpen. Mange har enten igennem årene fået plukket det yderste af deres bryn for smalle eller er bare for naturens side født med mindre volumen i siderne.

Hvis du vil skabe mere form eller forlænge dine bryn med en lidt kraftigere og præcis definering, så er en pen den rigtige løsning.

I modsætning til pudderen, så kan pennen lave nogle mere kraftige og nøjagtige linjer, som for eksempel virker godt, når brynet skal forlænges. Farven på den pen du vælger, skal have samme farve som hårene på dine bryn.

Eye brows brow pencil, Mac 140 kr.