© Anna Stokland

Se det besynderlige tip mod mørke rande, som er gået viralt på TikTok

Selvom dette tip umiddelbart virker som en rigtig dårlig idé, beviser flere og flere videoer på TikTok, at det giver synligt mindre mørke rande.

Indrømmet: Internettet byder på mindst ligeså mange gode som dårlige råd. Det er derfor langtfra alle anbefalinger, som giver lige god effekt – særligt når det gælder skønhedsområdet. Men det seneste virale hit på TikTok giver faktisk mening, på trods af at det ved første øjekast virker som en meget uortodoks idé.

'Det er dit tab, hvis ikke du bruger blush under øjnene'

Sådan lød ordene fra makeupartisten Spencer, der på TikTok kan findes under profilen @paintedbyspencer. Han er manden bag, hvad der nu er blevet til et viralt hit på TikTok og Instagram, efter at flere og flere er begyndt at efterprøve hans teori om, at blush under øjnene giver mindre mørke rande. Umiddelbart virker det ikke som den bedste idé at smøre rød farve under øjnene, men faktisk giver det god mening, hvilket du selv kan se i videoen nedenfor, hvor Spencer demonstrer tricket.

At bruge farve til at neutralisere andre farver i ansigtet er ikke en ny teknik i makeupverdenen, hvor man for eksempel længe har lagt ferskenfarvede nuancer under øjnene, da de neutraliserer de blå og grønlige toner i de mørke rande, og derefter dækker man med concealer. At bruge blush under øjnene er en anelse mere ekstremt end ovenstående, men den røde farve vil, når den blandes med din sædvanlige concealer, ikke bare dække, men også løfte hele ansigtet, når du blender den rødlige farve hele ned til kinderne, som efterprøvet af flere TikTok- og Instagram-brugere i videoerne nedenfor.

Vil du selv prøve tippet, er det nemmeste valg en cremeblush, som kan blendes ind i øjenområdet. Derefter blandes blushen med din normale concealer, hvor du skal sørge for at blende de to godt sammen og ned på kinderne, så der ikke kommer hårde overgange fra øjenområdet og ned til kinderne.

Dette makeup-tip kan desuden bruges til både lyse og mørke hudtoner, hvor man med meget mørk pigment bør gå efter en orangerød og med meget lys hud kan bruge en mere køligt pink blush.