Skønhedsduellen: Nailberry vs Nail Kind

Vi har testet to neglelak-mærker - et billigt og et dyrere, der begge er populære lige nu for at se, om der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

NAILBERRY

Det siger Nailberry selv om neglelakken:
L'Oxygéné serien fra Nailberry er en professionel og prisvindende neglelak udviklet med den nyeste teknologi, der sikrer, at neglene kan ånde igennem lakken, uden at der er gået på kompromis med holdbarheden. Lakkerne har det mindst mulige indhold af giftige ingredienser, man kan opnå indenfor neglelak og desuden certificeret Vegan, Cruelty Free og Halal.

Det mener vi:
Neglelakken har en bred pensel, der gør det nemt at lægge et bredt lag, så man i princippet kun behøver at lægge lakken på med to strøg. Modsat er der risiko for at lægge lidt for meget lak på, der så løber ned i neglebåndet, men det kan afværges ved at tørre mere af lakken af penslen før påføring (det skulle jeg nok have tænkt på inden jeg gik i gang). Den farve vi testede - Flapper - skal have mindst to lag for at dække. Optimalt set nok tre, hvis de lægges på i tynde lag. For konkurrencens skyld er begge lagt med samme antal lag - to.

NAIL KIND

Det siger Nail Kind selv om neglelakken:
Nail Kind er et dansk neglelakmærke, der er 100% vegansk. Formlerne er baseret på mineraler og planter som sukkerrør og majs og halal-certificeret via Halal Integrity Alliance. Formularen er desuden hurtigtørrende.

Det mener vi:
Lakken har samme brede pensel som Nailberry, så her er de samme fordele og ulemper. Farven vi testede - Fuzzy Peach - dækker fuldstændig ved to lag og lakken tørrer hurtigere end en standard neglelak, hvilket er godt for en utålmodig sjæl, som jeg, der ikke helt kan sidde med hænderne i skødet i længere tid.

Hvem vinder skønhedsduellen:
Nailberry er lidt bagud på dække- og tørreevne og koster 11 kr. per ml mod Nail Kinds 5,60 kr. per ml.

Nail Kind vinder desuden på den testede nuance, hvilket selvfølgelig er 100% subjektivt og en noget unfair konkurrenceparameter samtidig med, at Nail Kind også ligger lidt pænere, fordi den blev påført med højre (dominante) hånd og Nailberry med venstre. Generelt en øvelse jeg kan blive bedre til med lidt tålmodighed.

Nailberry vinder så til gengæld på at være fri for alkohol, så muligvis mindre udtørrende for neglen og dermed teknologisk set et mere kvalitativt produkt. Hvis du bruger neglelak hver dag, kunne dette være en vigtig parameter for dig, men det er tvivlsomt, om du vil mærke forskel, hvis du kun bruger neglelak engang imellem.

Sidste og helt afgørende parameter må være holdbarhed, som efter tre dages 'tæring' (inklusiv en bowling-konkurrence) blev .... uafgjort! Begge lakker har faktisk holdt utroligt godt, og der er kun meget lidt slid på toppen af neglen, som ellers bliver banket i et tastatur dagen lang.

Samlet set peger jeg på Nail Kind, som vinder, da det vigtigste for mig er, at lakken tørrer hurtigt.