Få svar på alle dine skønhedsspørgsmål. © Scanpix - Krizia

Skønhedens FAQ

Hvordan undgår du tør hud og hår? Hvad skal du gøre for at få smuk hud? Få svarene her

Line Friis, kosmetolog og er tilknyttet sundhedssitet Total-sundhed.dk.

Line Friis, 28 år, kosmetolog og er tilknyttet sundhedssitet Total-sundhed.dk. Min hud føles meget tør, selvom jeg bruger creme dagligt. Hvad gør jeg?
“Drik gerne to liter vand om dagen, og sørg for dagligt at få essentielle olier fra for eksempel avocado, hørfrø og nødder. Hold dig fra renseprodukter, der skummer, eller får dig til at føle dig tør. Undgå desuden skintonic med alkohol. Prøv i 14 dage kun at afrense dit ansigt om aftenen, og brug derefter en god økologisk ansigtsolie hver nat. Om dagen skal du bruge en fugtserum og en god nærende creme med højt fugtindhold,” siger Line Friis.

Hvad skal jeg gøre for at slippe af med mine pigmentforandringer?
“Undgå solen, og husk solfaktor - gerne faktor 30. Nogle pigmentforandringer skyldes hormonel påvirkning som graviditet og længere tids brug af p-piller. Hold dig fra syrebehandlinger og kraftige peelinger om sommeren. Der findes cremer på markedet i dag, som kan holde pigmentpletterne nede,” siger Line Friis.

Lillie Gitte Østergaard, indehaver af skønhedsklinikken Dollface i København.

Lillie Gitte Østergaard, 33 år, indehaver af skønhedsklinikken Dollface i København. Hvordan undgår jeg at få akneudbrud på hagen og ved munden?
“Som regel skyldes det hormonelle forandringer, men også kosten kan spille en rolle. Du kan prøve at udelukke mælkeprodukter i en to ugers periode, især fed ost og mælk dagligt. Det er også vigtigt at rense huden og bruge en god toner og en creme, der har antibakteriel funktion, men som ikke udtørrer,” siger Lillie Gitte Østergaard.

Joekim Davie Nielsen, frisør og ejer af salonen Oops i København.

Joekim Davie Nielsen, 33 år, frisør og ejer af salonen Oops i København. Hvordan skal mit hår farves?
“Det vigtigste er selvfølgelig at arbejde ud fra dit hår. Kan du bære en lysning, skal der arbejdes med tre toner lysere end din naturlige hårfarve, så det ser flot ud og giver dybde, når den naturlige udvoksning kommer til syne. Få aldrig farvet dit hår mørkere, end det er - din udvoksning bliver ikke pæn, og den lysere udgroning får håret til at se tyndere ud,” siger Joekim Davie Nielsen.

Gun-Britt Zeller, frisør og indehaver af salonen Gun-Britt Coiffure i København.

Gun-Britt Zeller, 60 år, frisør og indehaver af salonen Gun-Britt Coiffure i København. Hvad gør jeg ved mit hår, når det er tørt og knækker?
“Det er vigtigt at bruge kur i håret en gang om ugen. Håret skal virkelig hjælpes med fugt, pleje og næring. Du kan ligesom med din hud mærke, hvornår dit hår har fået den pleje, det skal have, så stopper det med at suge og føles smidigt og gennemnæret,” siger Gun-Britt Zeller.

Monika Grensteen, makeup-artist hos modelbureauet Uniquelook, Unique.dk.

Monika Grensteen, 33 år, makeup-artist hos modelbureauet Uniquelook, Unique.dk. Hvad virker bedst, når jeg vil skabe hurtig friskhed og glød?
“Vælg en blush for et ultimativt quick fix. Dup en koralfarvet cremeblush på æblet af dine kinder, hvis du skal have et frisk forårslook, eller brug en solpudder langs dine kindben, hvis du ønsker at give dit ansigt mere kontur. Vælg solpudder med shimmereffekt, hvis dit ansigt skal have en mere funklende glød, ” siger Monika Grensteen.

Hvad er det bedste tip til at få smuk hud?
“Det gælder om af få huden til at se så naturlig ud som muligt. Det opnår du bedst med en mineralfoundation, der er supernem at arbejde med og giver et let, men dækkende resultat. En mineralfoundation lægger sig flot på huden, og du kan stadig se din egen hud skinne igennem, og du får derfor ikke et maskeagtigt, kunstigt udseende,” siger Monika Grensteen.

Se flere spørgsmål og svar i Costume 109/maj, der udkommer onsdag 20. april.