Fine farverige sommerlæber hos Fendi. © Scanpix

Test: 3 sommerfarver til dine læber

Costumes mode- og skønhedsassistent Katharina Andersen har testet læbestifter

Alt bliver mere farverigt om sommeren - naturen, ens humør og ikke mindst ens makeup. Læbestifter i sarte farver passer perfekt til en gylden hud, så derfor er sommeren en oplagt årstid til at kaste sig ud i noget nyt. Jeg har testet tre flotte sommerfarver - mon de kan give mig den perfekte sommertrutmund?

Rouge volupté perle i 102 coral sun fra Yves Saint Laurant til 245 kr.

Rouge volupté perle i 102 coral sun fra Yves Saint Laurent til 245 kr.

Denne læbestift er perfekt at have med i tasken til en af de mange sommerfester. Etuiet er lavet i et lækkert gulddesign, og YSL-logoet gør den ikke ligefrem mindre glamourøs.

Farveintensitet:
Dens konsistens er blød og cremet, og det føles derfor næsten som at tage læbepomade på. For at få et ensartet udtryk, er det dog alligevel bedst, hvis du fugter læberne først. Læbestiften giver dine læber en lys koralfarve, der ikke er særlig kraftig. Til gengæld har den en perlemorsshine, der gør sig rigtig godt til solbrun hud.

Holdbarhed:
Du bliver nødt til at opfriske læbestiften ofte, for ellers kan perlemorseffekten blive lidt kedelig at se på. Men gør du det, har du til gengæld en læbestift, der passer perfekt til gylden sommerhud.

...

Pure Color i 44 Wild Coral fra Estee Lauder til 230 kr.

Pure Color i 44 Wild coral fra Estée Lauder til 230 kr.

Wild coral kunne godt gå hen og blive en sommerfavorit. Den har en dejlig frisk farve, som passer godt til hverdagsbrug.

Farveintensitet:
Umiddelbart troede jeg, at læbestiften ville have mere shine, og jeg blev overrasket over, hvor mat den egenligt er. Dette er dog bestemt ikke en dårlig ting, men noget du bare skal være opmærksom på. Ligeledes skal du også være opmærksom på, at den har den meget karakteristiske Estée Lauder-duft. Jeg synes, den er lidt kraftig, og jeg skulle derfor lige vænne mig til at have den på, men det er jo smag og behag. Farven er en rigtig fin koralfarve, der helt sikkert vil hitte på en udendørscafé eller shoppetur.

Holdbarhed:
Farven har en rigtig fin holdbarhed og behøver kun et par opfriskninger i ny og næ.

...

Rouge Eblouissant i RD406 fra Shiseido til 190 kr.

Rouge Eblouissant i RD406 fra Shiseido til 190 kr.

Med et langt, tyndt og minimalistisk design er denne læbestift superfin og enkel at se på. Farven tiltalte mig meget, og jeg blev bestemt ikke skuffet, da jeg prøvede den på.

Farveintensitet:
Konsistensen er meget tynd, og farven lægger sig som et fint lag på læberne. Den har en mild rød farve, der nærmest får et pink skær, når den kommer på læberne.

Holdbarhed:
Denne læbestift har en rigtig fin holdbarhed, og jeg forudser, at den bliver en fast følgesvend, når jeg skal ud at danse.