kaia Gerber med lilla øjenmakeup
© Anna Stokland / Anna Sui AW18

Uventet makeup vil dominere 2018

Foretrækker du en neutral øjenmakeup, bliver 2018 ikke dit år, da en meget iøjnefaldende 80'er-makeup vil indtage alles øjenlåg

For de fleste består festmakeuppen af lidt ekstra mascara og måske en rød læbestift på særlige aftener. Men 2018 står i øjenskyggens tegn og den mest populære nuance er alt andet end neutral.

Psst ... Her er de vigtigste accessories i år

I år er den lilla farve kaldetultra violet udnævnt som årets farve af Pantone Color Institute, og den dybe farve vil også dominere 2018's øjenmakeup. Lilla øjenskygger har længe været dømt ude, men den farverige 80'er-makeup er altså tilbage. Farven sås under flere modeshows ved de internationale modeuger, hvor eksempelvis modellerne ved Anna Suis AW18-show bar den flotteste lilla makeup.

Bella Hadid med lilla makeup

Smukke Bella Hadid med lilla øjenskygge ved Anna Suis AW18-show.

© Anna stokland / Anna Sui AW18

Ligeledes har en af verdens førende makeupartister, Pat McGrath, delt et billede af lilla øjenmakeup på sin Instagram-profil – og opslaget har fået over 23.000 likes fra brugere, der også er klar til at finde den lilla makeup frem igen.

Rihanna har også udgivet lilla makeup for sit eget makeupmærke, Fenty Beauty, samt båret farven flere gange på den røde løber, senest ved Grammy Awards 2018.

Hvis du vil hoppe med på bølgen, kan du enten prøve kræfter med et smokey eye-look lagt med flere mørkelilla farver, eller holde dig til en enkelt lilla nuance lagt henover øjenlåget med en bred pensel.