© Anna Stokland

Viral TikTok-trend gør det muligt at lave dit eget lash lift

Vaseline og en vippebukker. Mere skal der ikke til at lave dit eget naturlige last lift ifølge et stigende antal brugere på TikTok.

Last lift er en teknik, som bruges til at give et permanent løft af dine vipper, så du hver dag vågner op med perfekt løftede øjenvipper og i mange tilfælde heller ikke har behov for mascara, da vipperne også bliver farvet mørkere under denne behandling. Det er derfor en uhyrlig populær behandling, fordi det både er virkeligt pænt og enormt tidsbesparende, når man på travle morgener kan springe mascaraen over.

Dog er det heller ikke en helt billig behandling, ligesom at den kan slide på vipperne på grund af den kemi, som bruges til at skabe det permanente løft af dine øjenvipper. Er du derfor på udkig efter billigere alternativ med samme flotte resultat, er den seneste TikTok-trend måske noget for dig.

Lav dit eget lash lift

Vaseline og en vippebukker. Mere skal der ikke til ifølge et stigende antal TikTok-brugere, som i forskellige videoer viser, hvor flotte vipper de får af at bukke vipperne, som først er blevet smurt ind i et generøst lag vaseline.

Der er ikke noget revolutionerende i, at en vippebukkker giver flotte løftede vipper. Det har de gjort, siden Shu Uemura i tidernes morgen lancerede den vippebukker, som stadig sætter præcedens for andre af sin slags. Forskellen er dog, at man ved brug af vaseline ikke har brug for at tilføje mascara, fordi vaselinen gør vipperne mørkere og giver naturligt definerede vipper, som føles helt lette og lækre – ligesom følelsen efter et last lift. Se for eksempel et bud på trenden nedenfor i videoen af TikTok-brugeren @wearsbri.

Sådan gør du

  • Smør først vipperne ind i vaseline med opadgåede bevægelser fra rod til spids

  • Find nu vipperbukkerne frem, og buk fra det nederste af vipperne så tæt på vippekanten som muligt, og hold bukket i 10 sekunder.

  • Vil du være sikker på det perfekte resultat, kan du også, imens vipperne stadig er i vippebukkerne, rede dem på plads med en spole-børste og eventuelt tilføje mere vaseline her. Se hvordan nedenfor i en anden TikTok-video af brugeren @aayoub__.

Fordelen ved denne metode er desuden, at du slider mindre på vipperne, når de får nogle mascarafri-dage, og det bliver nemmere om aftenen, hvor du heller ikke skal kæmpe med makeupfjerner, vatrondeller og genstridig mascara. Ulempen er dog, at dette ikke er permanent, men skulle holde i op til otte timer. Ligeledes kan det være en god idé selv at farve vipperne mørke, hvis du vil have endnu mere ud af dit løft – og endnu mindre behov for mascara.