Viralt makeuphit gør det fordelagtigt at se træt ud

Har du mørke rande, bliver det meget nemt at være med på TikToks seneste skønhedsbesættelse, som allerede er set af over fem millioner.

I flere årtier har skønhedsbranchen forsøgt at sælge os behandlinger og produkter med formålet at få os til at se mere friske og veloplagte ud. Bare tænk på øjencreme og concealer, som har gjort det en del nemmere at skjule den manglende skønhedssøvn. Men en ny dille på TikTok vender alle skønhedskonventioner på hovedet, og vil nu have dig til at fremhæve – i stedet for at skjule – de blålige cirkler under øjnene.

Eftertragtede mørke rande …

… er et udsagn, man sjældent hører, men mørke rande er ikke desto mindre det, som lige nu efterspørges på platformen TikTok. Folk er vilde med at male sig mørkere under øjnene. Det vil sige, at de ikke bare undlader at dække de mørke cirkler, men ligefrem maler dem mere frem med lilla, blå eller rød cremeøjenskygge.

Trenden kommer formentligt som følge af en anden og ældre skønhedstendens, der omhandler fascinationen af franske kvinders look. Et look, der blandt andet er kendetegnet ved skødesløse frisurer , og at man ikke skjuler de mørke rande. Med den nye TikTok-bølge løftes fascinationen af mørke rande endnu et niveau, og nedenstående video, hvori TikTok-brugeren Sara Marie Carstens fremhæver de mørke rande, har over fem millioner visninger og over en million synes godt om-tilkendegivelser

Hvorvidt antal visninger er et tegn på, at folk kigger med, fordi de elsker looket eller i virkeligheden undres over det, vides ikke. Men vil du selv være med, vil nul concealer og nul brug af opfriskende øjencreme være den nemmeste genvej til at opnå mørke rande – og er du så (u)heldig, at du ikke har skyggen af egenfremkaldte mørke rande, kan du altid ty til den mørke øjenskygge.