Se, hvordan du bedst plejer læber, hænder, ansigt, krop og hår i vinterkulden. © Scanpix

Sådan bliver du vintersmuk

Vind, kulde og tør luft påvirker din hud og dit hår. Se, hvordan du holder dig skøn hele vinteren

Fugt

Fugt

Om vinteren er der mange, som oplever, at deres hud kommer i ubalance, og den kan føles tør, stram og sensitiv. Vind og kulde virker udtørrende på huden, mens radiatorvarme giver et tørt indeklima, som er mindst lige så skadelig for huden. Specielt når du skifter fra et koldt til et varmt klima flere gange om dagen, bliver din hud tør og irriteret. Det er ofte en nødvendighed at skifte ansigtscreme om vinteren, fordi huden har behov for mere fugt for at tåle kulden. Gå over til en mere fed creme, gerne med mindre vandindhold. I værste fald kan cremer som indeholder meget vand nemlig fryse til is på huden, noget som igen kan føre til små skader som sprængte blodkar. For optimal fugt bør du bruge en serum eller en ansigtsolie under cremen, og du bør pleje din hud med en maske en til to gange om ugen for at opretholde fugtbalancen.

Hydra complete multi-level moisture gel mask fra Estée Lauder til 275 kr.

Hydra life pro Youth extreme cream fra Dior til 420 kr.

Rens og skrub

Rens og skrubDer er ekstra meget forurening om vinteren, og det mærker din hud. En god renserutine er derfor alfa og omega i vintersæsonen. Rens din hud morgen og aften. Afslut renserutinen med en toner for at tilføre ekstra fugt. Husk at huden har brug for de naturlige fedtstoffer om vinteren, og derfor er det ekstra vigtigt at bruge milde produkter, så fedtstofferne ikke forsvinder.

Eksfolier din hud én til to gange om ugen. Det fremmer cellefornyelsen og fjerner døde hudceller, så den creme og olie, du smører på huden, kan yde sit bedst.

Carrot butter cleanser fra The Organic Pharmacy til 369 kr.

Silky purifying cleansing oil og Silky purifying milky soap fra Sensai til 355 kr. pr. stk.

Solbeskyttelse

SolbeskyttelseDin hud skal ikke bare tilføres fugt, den skal også beskyttes mod solens UV-stråler. Brug derfor altid en beskyttende creme med UV-filter i ansigtet. Skal du på skiferie, bør du bruge en solcreme, som indeholder lidt vand og høj faktor.

Solar defense booster fra Dermalogica til 350 kr.

Olier

OlierDet er en god ide at bruge en olie under ansigtscremen om vinteren. Stram og tør hud får bedre elasticitet, hvis du smører et par oliedråber på huden før din creme, og olier beskytter de små blodårer i ansigtet. Olier er også et super alternativ til bodylotion i vintermånederne, fordi kropsolier forsejler fugten i huden og giver dig dermed en fløjlsblød hud.

Olio lusso body oil fra Rodin til ca. 600 kr. hos Slowfashionhouse.com.

Extra face oil fra Bobbi Brown til 555 kr.

Hår

HårOm vinteren bliver dit hår udsat for ekstreme vejrforhold, og det bliver nemt livløst, elektrisk og tørt. Det er derfor vigtigt at bruge en næringsrig shampoo og balsam, som holder på fugten. Brug en kur mindst en gang om ugen, og invester i en hårkur, som er tilpasset din hårtype, så du får mest muligt ud af den. Mad har også betydning får dit hår. Spis næringsrig mad med betakaroten, B og C vitamin, Omega 3, selen og zink.

Hydrate mask fra Wella Professional til 180 kr.

Repairing shampoo fra Kaé til 140 kr. ### Læber og hænder

Læber og hænderHuden på dine læber er tynd og ekstra udsat, når det er koldt. Husk derfor at beskytte dem godt. Smør dine læber med en god læbepomade, så du undgår tørre og sprukne læber. Vælg gerne naturlige og plantebaserede produkter.

Invester i en god fugtgivende håndsæbe, og hav altid en beskyttende håndcreme i nærheden, som du kan bruge efter hver håndvask.

Lip care balm fra Jurlique til 215 kr.

Make a difference hand treatment fra Origins til 155 kr. ### SOS

SOS

Tørt og koldt vej udenfor kombineret med tørt og varmt indeklima gør, at huden har brug for ekstra fugt og fedt i vintersæsonen. De store kontraster fører ofte til en stresset, tør og irriteret hud. Mange oplever meget tørre hænder, sprukne og tørre læber. Heldigvis findes der hjælp. Invester i en beroligende balsam eller salve for tør og irriteret hud, og smør det på, hvor din hud trænger.

Mayday mayday rescue balm fra Ren til 245 kr.

Eight hour cream fra Elizabeth Arden til 265 kr.

Alpine SOS Balm fra Huiles & Baumes til 270 kr. ### Kropspleje

KropsplejeDet er nemt at komme til at glemme kroppen om vinteren, når den er gemt væk bag flere lag tøj, men huden på din krop har også brug for ekstra pleje i de kolde måneder. Drop lange varme bade, for det vil bare 'stjæle' fugten fra din hud. Byt din sæbe ud med en badeolie, som både rengør, smører og giver næring til huden på samme tid. Brug en bodyscrub en til to gange om ugen for at fjerne døde hudceller.

Det er en god idé at smøre dig ind kort efter du har været i bad. Når din hud stadig er lidt fugtig, får du mest ud af cremen. Gå efter en fed bodylotion eller brug en kropsolie, som indeholder ekstra fedtstof. Smør et tykt lag på dine knæ, hæle og albuer.

Nourishing body milk fra Decléor til 389 kr.

Acai antioxidant body oil fra Rudolph Care til 445 kr.

Moroccan rose otto bath oil fra Ren til 325 kr.