© costume.dk

Andrea Elisabeth Rudolph: Se min skønhedsdagbog

Kom med, når 34-årige Andrea Elisabeth Rudolph lancerer et nyt skønhedsprodukt, når hun besøger producenterne af sin skønhedsserie, og når hun har ømme muskler

Indehaveren af skønhedsmærket Rudolph Care, Andrea Elisabeth Rudolph, deler sin arbejdsuge med dig. Læs med, når hun besøger producenten af sin skønhedsserie, når hun inviterer den samlede danske skønhedspresse på hotel til lancering af et helt nyt produkt, og når hun i biografen ser dokumentarfilm om, hvad kemikalier gør ved vores sundhed.

MANDAG

En vidunderlig mandag. I dag har jeg været en tur i det jyske for at besøge vores producent af Rudolph Care. Det er fantastisk at komme derover og være i nærkontakt med mine kolleger, lappe en masse viden i mig og mærke den magi, der er sådan et sted, hvor ideer bliver til virkelighed.
Jeg brugte meget tid i laboratoriet med pigerne omkring udvikling af de kommende produkter til serien, som jeg har sat i gang (hvad det er, vi laver, er selvfølgelig en dyb hemmelighed, som jeg ikke engang kan fortælle jer om). Det er altid så spændende, og jeg kan blive helt 'høj' af det. Det er en Aladdins hule fyldt med spændende ingredienser, forsøg, eksperimenter, ideer og fantastiske snakke. De er eksperter og professionelle, og sammen arbejder vi ud fra mine ideer, inspiration og krav til produktet. Det er den perfekte cocktail.

Bagefter gik jeg en tur i produktionen, hvor der var travlt med at pakke vores seneste nyhed i serien. På en eller anden måde minder stedet mig meget om et mejeri med de store tanke og de mange Storm P-lignede maskiner, og ja selvfølgelig påklædningen. Her skal man være iklædt 'fodsutter' og en lille fin hat. Hver eneste gang jeg er her, bliver jeg overvældet over, hvor mange mennesker der helt bogstaveligt har haft hver eneste Rudolph Care-flaske og -krukke i hånden, inden de ryger ud på hylderne. Hvert eneste label bliver tjekket, låg bliver skruet på, æsker bliver samlet, fyldt og lukket ved håndkraft, og hvert eneste banderole bliver sirligt placeret og sat fast. Det er i sandhed et håndværk.

Jeg nød køreturen tilbage til Købehavn og fik (selvfølgeligt iført headset ) overstået et par telefonsamtaler og svaret på et interview, som omhandlede mine yndlingsprodukter.

Spiste en sprød og saftig kylling med Isolde (min datter) og efter endt tandbørstning og godnatlæsning, kastede jeg mig over mailen og referatet fra sidste uges bestyrelsesmøde (nu skal den tjans vidst også til at gå på tur).

TIRSDAG

YES. Jeg gjorde det. Trænede i dag. Jeg er verdens dårligste til at komme af sted til fitness (almindelig styrketræning), men i dag havde jeg en aftale med Lotte, min personlige træner, og så lykkedes det. Fik så meget energi (nok mest fordi jeg var så stolt af mig selv), en brandgod start.

Fortsatte videre til kontoret for at holde møde med mine danske distributører, som havde de nye butiksbannere med. Syntes de er blevet pæne. Nød verdens bedste take-away frokost fra Encke & Duers (Encke-duers.dk), mens vi fik de sidste detaljer på plads omkring vores forestående pressearrangement af vores seneste produktnyhed.

Sluttede dagen af med et telefonmøde med min norske distributør angående seneste PR og nye varer. Vi startede salg deroppe i februar og er blevet så godt modtaget. Bliver altid i godt humør, alene på grund af det smukke sprog, som jeg i øvrigt bliver bedre til at forstå (ja ja, til gengæld kan vi jyder jo snakke tysk).

ONSDAG

Av, av, av. Ligner en vraltende and, og det gør ondt, når jeg bevæger mig. Burde nok træne mere regelmæssigt. Startede min dag på lageret, hvor jeg pakkede varer til Norge, som kom godt af sted med fragtmanden. Fortsatte ved telefonen og computeren det meste af dagen (havde faktisk aldrig forestillet mig tidligere, at jeg skulle have et stillesiddende arbejde) og mailede blandt andet med vores samarbejdspartner Filipe fra plantagen i Brasilien.

Acai

Vi er ved at planlægge en dato for mit besøg, og jeg kan knapt nok vente. Har længe ønsket at besøge dem for at få lov at følge høsten og produktionen af Acai, som vi bruger i alle vores Rudolph Care-produkter. Det bliver spændende, og jeg glæder mig som en vanvittig. Jeg har været i Brasilien flere gange, men det bliver min første tur til Amazones.

Som det sidste, inden jeg susede af sted mod børnehaven, holdt Josephine (min fantastiske kollega fra kontoret) og jeg et møde med nogle seje web-fyre, som skal hjælpe os med nogle ændringer, vi skal have lavet - blandt andet i vores webshop og i forbindelse med en nyhedsblog, som vi har under opsejling (se den på Rudolphcare.dk/press). Det bliver så fedt at få de ting på plads.

Trods en lille tøjkrise ud på de sene timer, lykkedes det mig at komme i seng, hvor jeg lå og glædede mig helt vildt til næste dag, hvor vi skulle afsløre vores nyeste produkt for pressen. Det er altid spændende, hvordan det bliver modtaget, og om andre forelsker sig på samme måde, som jeg selv, i produkterne. Men jeg elsker jo gæster, og har nøje forberedt alt, både musik, mad og location, med et brasiliansk twist, så mon ikke det bliver en fin dag. Lå og tænkte på, hvor glad jeg er for mit 'nye' arbejde, selvom der også er en masse store udfordringer hele tiden. At en nærmest tilfældighed omkring at deltage som forsøgsdyr i en Greenpeace-kemikalietest nu har ført til, at jeg er, hvor jeg er i dag og bruger al min tid på noget, der er blevet et hjertebarn. Det er fantastisk.

Lå og øvede mig på ordene i min tale til næste dag, mens mine øjne langsomt gled i.

TORSDAG

Jubii. Så kom dagen, vi havde ventet på så længe, hvor Rudolph Care Body oil så dagens lys og skulle bestå sin prøve over for et kræsent publikum. På kontoret var der heftig aktivitet fra tidlig morgenstund. Der blev pakket goodiebags, de sidste tilmeldinger tikkede ind, gæstelisten blev gennemgået, og jeg øvede mig på talen endnu en gang inden afgangen til Hotel Axel Guldsmeden (Hotelguldsmeden.com/axel), den udsøgte location, hvor det hele skulle løbe af stablen. Det er helt klart et af mine yndlingssteder i Købehavn, her er værdisættet i top, de yder en fantastisk service, og du bliver overstrømmet med en hjertelig varme fra det øjeblik, du træder ind af døren.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forstillet mig, men da jeg kom, var der selvfølgelig styr på alt. Musikken var ved at blive stillet op i hotellets gårdhave (under en kæmpe parasol for en sikkerheds skyld), der blev knust is og lime til vores capriñha's, de økologiske småretter blev stillet frem, og de underskønne lemonpies (min absolutte yndlingskage fra Brasilien) blev pakket forsigtigt ud. Der var endda tid til at tjekke ind på et dejligt værelse og lige nette sig lidt, inden de første skønne gæster meldte sin ankomst.

Det var en vidunderlig eftermiddag. Rigtig mange kollegaer fik snakket med hinanden, jeg fik holdt min tale, præsenteret vores Body oil, og vejret holdt, takket være Master Fatman (og hans brasilianske ven), som med sine überskønne latin-toner spillede solen frem i vores sjæl, og det var alt rigeligt.

Da de sidste gæster havde forladt os, pakkede vi sammen, hoppede tilbage i de flade sko og fik de lækre madrester med hjem til aftensmad. En lang, men dejlig dag.

FREDAG

Min krop gjorde stadigt syngende ondt efter tirsdagens træning, men der er vel kun en ting, der hjælper, nemlig en tur tilbage til fitness. Er utroligt glad for mig selv på dage, hvor det lykkes, og jeg var præcis lige så stolt i dag, som jeg var sidste gang. Tanken om at få den røv op i nakken får mig til at smile, selvom vejen dertil er uhyggelig lang.

Mødtes med Josephine på kontoret og fik ryddet op efter gårsdagens festforberedelser, og så var det ellers tilbage til hverdagen. Som iværksætter med en lille ny virksomhed hober tingene sig let op og en dag væk fra kontoret kan godt mærkes. Dagen gik med diverse gøremål, mailen tikkede, jeg forberedte blandt andet et foredrag, jeg skal holde, ordnede papirer, som skal være klar til mødet med bogholderen i næste uge, og pakkede en pakke til en webshop-kunde. Jeg elsker at pakke de pakker og have den direkte kontakt med kunderne, og jeg skriver altid et lille personligt brev, som følger med.

Inden jeg kunne holde weekend, havde jeg et enkelt kort møde ved Dansk Standart (Ds.dk), som varsler nye krav til miljømærket Svanen.

Fejrede weekendens komme sammen med min søster med en tur i biografen. Eller biograf og biograf, en anderledes og ganske særlig en af slagsen, nemlig Posthus Teatret (Posthusteatret.dk), som er en oplevelse, jeg varmt kan anbefale. Vi så den svenske dokumentarfilm Underkastelsen (se trailer her: Underkastelsen.se) af Stefan Jarl, der - ligesom jeg selv - har ladet sit blod teste for kemikalier. Det er en film, der handler om 100.000 kemikalier, som vi til dagligt anvender, hvad vi har dem for, og hvad de gør ved os og vores sundhed.

Billede fra filmenJeg kan ikke anmelde den bedre end Berlinske Tidende (der giver den 5 ud af 6 stjerner), kun anbefale alle om at se den. Den burde være pensum i folkeskolen. Berlingske Tidende skriver blandt andet:

"Her er en gruopvækkende gyser om en frygtelig trussel, som vi ikke kan forsvare os imod... Stefan Jarl har altid været en engageret og indigneret filmskaber, men han er ingen Michael Moore. Han manipulerer ikke, men fremlægger sagligt sit ærende... Til de ufødtes forsvar, som det formuleres i denne uafviselige og uforglemmelige film."

Se Andrea Elisabeth Rudolphs makeuppung på side 108 i dit nye nummer af Costume (nummer 99).

Se mere om Rudolph Care på Rudolphcare.dk

Du kan vinde en goodiebag med produkter fra Andrea Elisabeth Rudolphs skønne serie Rudolph Care. Præmien har en samlet værdi af 2.120 kroner. Deltag i konkurrencen her.