5 holistiske tendenser til krop og sjæl

Den spirituelle verden har vundet større indpas i vores hverdag. Er du også nysgerrig, guider vi til, hvad stjernerne kan gøre for din sundhed og skønhed

Mellem himmel og jord © Anna Stokland / Thomas Dahl
1 / 6

Mellem himmel og jord

Stjernetegn, krystaller og kosmetisk akupunktur. Den alternative og holistiske verden optager i stigende grad mange af os. Det ses blandt andet i de mange apps, som gør dig klogere på dagens horoskop, og i populære podcasts, der går i dybden med de forskellige stjernetegn. Ligeledes florerer der billeder af krystaller og massagesten overalt på Instagram.

Det øgede fokus på det alternative og spirituelle har også sat sit aftryk i skønheds- og sundhedsverdenen, og vi har i den forboindelse taget et kig på de fem største tendenser – så er det op til dig at beslutte, om din hverdag skal spædes op med lidt hjælp fra stjernerne.

Kosmetisk akupunktur © Unsplash.com
2 / 6

Kosmetisk akupunktur

Denne tendens er listens mest veldokumenterede, da den ældgamle kinesiske lægefilsofi efterhånden er alment accepteret i det danske sundhedssystem.

Kort fortalt handler akupunktur om at genoprette ubalancer i de energier, som skulle flyde rundt i kroppen. Man mener, at der løber nogle energibaner, meridianer, i kroppen, og hvis de blokeres eller stagnerer, ophobes energien, hvilket kan give fysiske eller psykiske problemer.

Derfor sættes der ved akupuntur små nåle på forskellige områder af krop og ansigt for at stimulere nerverne og give frit løb til de blokerede energibaner. Behandlingen bruges oftest til at genoprette ubalancer eller som smertelindring, men bruges i dag også til kosmetiske formål.

Med kosmetisk akupunktur skulle synlige rynker og tunge øjenlåg for eksempel mindskes. Det er desuden en behandlingsform, som er populær hos stjerner som Gwyneth Paltrow.

Krystaller © Thomas Dahl
3 / 6

Krystaller

Ord som gua sha og jaderulle er i dag en naturlig del af manges skønheds-abc. Men det er ikke kun redskaber i krystal, som vinder frem. Mange samler også på krystaller, da de skulle have en healende effekt på helbred, udseende og energi.

Krystalvand

Nogle tager tendensen et skridt videre og drikker krystalvand – vand, hvor der har ligget en krystal i, og som derfor efter sigende skulle have en healende effekt på krop og sind alt efter den pågældende krystals egenskaber. Men, og her er et stort men: For det første er intet bevist, og for det andet er det ikke alle krystaller, du bør putte i vand og drikke det efterfølgende, da nogle kan afgive giftstoffer.

For eksempel frarådes det at bruge kyanit, pyrit og lolit. Til gengæld skulle de fleste kvarts-varianter, såsom ametyst og rosakvarts være ufarlige. Det er dog vigtigt at understrege, at du bør læse godt op på emnet, inden du kaster dig ud i at brygge krystalvand.

Face reading © Victor Jones
4 / 6

Face reading

Ifølge den ældgamle tradition Face Reading, der har rødder tilbage til Oldtiden, kan der aflæses meget mere end følelser i ansigtet. Med denne teknik mener man at kunne aflæse alt fra en persons karakter og talenter til mulige sygdomme. Ud fra ansigtet kan man kortlægge de ting, der stjæler energi fra dig, og alt det, som beriger dig. Her på Costume, har vi tidligere testet en time hos en af de mest fremtrædende face readere i Danmark, Fatima Louborg.

Efter en face reading skulle du gå derfra med alt fra ny åndelig vejledning til håndgribelige råd om de fysiske skavanker, face readeren mener at kunne læse i dit ansigt.

Highlighteren til dit stjernetegn
5 / 6

Highlighteren til dit stjernetegn

Elsker du skinnende highlighter på huden, kan du nu vælge en, som samtidigt nærer din åndelige side. Online kan du finde flere artikler, der guider til at matche farven på din highlighter med dit stjernetegn. Det gøres ved at finde en highlighter-farve, som matcher dit stjernetegns fødesten. En fødesten er en særlig sten, som i astrologiens univers er udpeget til at passe til et bestemt stjernetegn.

Er du for eksempel fisk, er lilla ametyst din sten, og du skal vælge en lilla highlighter. Du kan også få highlightere, som er særligt udviklet til de forskellige stjernetegn. Blandt andre har modellen Miranda Kerr med sit mærke Kora Organics skabt en lilla highlighter med knust ametyst i.

Amethyst luminizer, Kora Organics hos Boozt.com 215 kr.

The V © The V
6 / 6

The V

The V er et åndeligt fælleskab skabt af Amanda Nørgaard og Josefine Bredsted. Igennem The V inviterer de to kvinder til spirituelle talks og events med det formål at dyrke spiritualitet i fællesskab med ligesindede. Her bliver behandlet emner som meditation, face reading og skønhedsprodukter med spirituelle formål.

Med The V ønsker Amanda og Josefine samtidigt at afmystificere den spirituelle verden for at gøre den mere tilgængelig. Ønsker du at stikke tåen i den åndelige pool er Instagram-profilen The Vderfor et godt sted at starte.