fisken stjernetegn
© Anna Stokland

8 tegn på, at dit stjernetegn er Fisken

Er dit stjernetegn Fisken? Så kan du måske nikke genkendende til disse kendetegn, som ifølge en astrolog er typisk for personer født mellem 20. februar og 20. marts.

Er du født mellem 20. februar og 20. marts, er dit stjernetegn Fisken. Men ved du egentlig, hvad der typisk kendetegner personer, som er født i Fiskens tegn?

Vi har talt med astrolog Annasophia Petri, som herunder giver dig otte kendetegn, du måske vil kunne nikke genkendende til, hvis du er Fisk.

Du kan desuden læse dit dagshoroskop her, uanset om du er født i Fiskens tegn eller et af de andre 11 stjernetegn.

1. Du er en dagdrømmer

Zoner du sommetider også helt ud og befinder dig i din egen verden?

"Fisken er fantasifuld og en dagdrømmer, og den kan derfor have svært ved at forholde sig til virkeligheden og være realistisk. Det resulterer ofte i, at en Fisk kan have svært ved at skelne mellem, om det, den har drømt, rent faktisk er hændt. Folk omkring Fisken kan nogle gange have brug for at sige: 'Hallo, er du der?', fordi tankerne nemt kan løbe afsted med en Fisk, så den bliver helt fjern for sin omverden. Det hænder også ofte, at Fisken koger helt hen og befinder sig i sin egen lille boble, hvorfor stjernetegnet også er kendetegnet ved en noget eskapistisk karakter.”

2. Du er et rodehoved

Er dit værelse oftest et stort rod? Og flyder dit skrivebord med mapper, papir og kuglepenne?

"Fisken er karakteriseret ved ekstrem visdom, men fordi den er så vis, resulterer det også ofte i, at den går så dybt ned i sine tanker, at den kan virke meget distræt. Fisken er desuden meget kaotisk, og så roder den ekstremt meget. Det kommer ofte til udtryk i såvel dens fysiske omgivelser som i dens hoved, der vrimler med tanker og idéer. Eksempelvis var Albert Einstein, som er kendt for sin enorme visdom, filosofiske og dybe tankegang samt distræte person, også Fisk i stjernetegn.”

3. Du donerer ofte til velgørenhed

Løber dit hjerte også af med dig, når du ser en hjemløs på gaden? Og støtter du altid dyrevelfærd, når du får muligheden for det?

"Fisken er ekstremt kærlig og medfølende – og så har den det bedst, når alle har det godt. Hvis en Fisk ser en, der er ked af det, vil den ofte selv begynde at græde, fordi den er meget empatisk. Den er optaget af udsagnet 'elsk din næste', og af samme grund støtter den tit velgørenhed og kan også gå meget op i dyrevelfærd. Hvis Fisken ser et dyr, der lider, vil den ofte stoppe op og tænke: 'Åh nej, hvad kan jeg gøre for at hjælpe?' Hvis Fisken ikke hjælper dem, der har det svært, kan den ligefrem få dårlig samvittighed, fordi den er så styret af sine følelser. En Fisk befinder sig derfor også ofte i plejende erhverv som eksempelvis sygeplejerskefaget.”

4. Du er ofte i et forhold

Har du det også bedst med en partner?

"Fordi Fisken er så likeable og vellidt, er det nemt at blive charmeret af den, men en Fisk vil også tit selv opsøge parforhold, fordi den er så romantisk anlagt. Omvendt kan Fisken også være kompliceret at være i et forhold med, fordi den kan have tendens til at være meget flyvsk. Dog befinder Fisken sig godt i et forhold, fordi den netop har brug for en partner, der kan give den struktur og sørge for, at den holder begge ben på jorden. Fiskens kærlige side gør også, at den ofte vil være meget populær i en vennegruppe.”

5. Du er kreativ og spirituel

Er du også hoppet med på meditationsbølgen?

"Fordi Fisken er meget fantasifuld, får den ofte masser af idéer og har dybe, filosofiske tanker. Derfor har en Fisk også evnen til at forstå ting på et dybere plan, hvilket ofte kan medføre, at dens tankemylder leder den ind i en helt anden og virkelighedsfjern verden. Fisken er meget spirituel og vil have godt af at meditere, hvor den kan få en pause fra sine egne tanker. Stjernetegnet er desuden karakteriseret ved at være kreativ og kunstnerisk og vil derfor ofte have gang i et kreativt projekt – enten gennem sit erhverv eller som sidebeskæftigelse. Det kan eksempelvis være i form af at skrive en bog, lave musik eller male. Hvis en person med stjernetegnet Fisken er kunstner, vil han eller hun nok skabe abstrakt kunst, hvor følelserne kan få frit spil.”

6. Du har svært ved at sige nej

Kommer du også til at sige ja til en aftale, selvom det egentlig ikke passer så godt ind i din kalender?

"Fisken kan være rigtig dårlig til at sætte grænser, hvilket ofte udmønter sig i, at den kommer til at sige ja til ting, den måske ikke har lyst til. Hvis nogen spørger: 'Må jeg komme forbi næste weekend?', vil en Fisk typisk svare: 'Jaja, du kommer bare' – også selvom det passer den dårligt. Fisken kan altså have tendens til at være lidt af en pleaser, der ofte glemmer sig selv og sine egne behov, fordi den bare bedst kan lide, at alle har det godt.”

7. Du har svært ved at tage imod kritik

Tager du det også (lidt for) personligt, når folk giver dig kritik?

"Fordi Fiskens tankegang er så diffus, og dens tanker ofte er et stort rod, kan en Fisk have meget svært ved at håndtere, når tingene bliver konkrete – eksempelvis når den får kritik. Fordi Fisken samtidig er så følsom og kærlig, vil den ofte tage kritik personligt og tænke: 'Elsker du mig så ikke længere?'"

8. Du bingewatcher alt for mange serier – og glemmer derfor ofte tiden

Kender du følelsen af at blive så grebet af en serie, at der pludselig er gået en hel dag?

"Fordi Fisken ofte går ind i sit eget hoved, kan det hænde, at den fuldkommen glemmer tid og sted. Derfor kan det af og til ske, at den enten sover over sig eller dykker så meget ned i en serie, at den helt glemmer at spise og sove. Fisken er altså ekspert i at zone ud. Når den bruger en hel dag på en bingewatche serier, er det en måde at flygte fra virkeligheden på, hvilket skyldes Fiskens ofte introverte person.”

Er du Fisk, men kan ikke se dig selv i enkelte eller generelt nogen af disse kendetegn, så husk, at du er meget mere end dit stjernetegn – og at der er mange andre ting i horoskopet, der kan spille ind på din personlighed.

© Annasophia Petri Holm

Er du nysgerrig på astrologiens verden, kan du følge Annasophia Petris univers på Instagram, hvor hun med humor giver en spændende indføring i astrologien.