© Unsplash

Her er den perfekte plante til dig ifølge dit stjernetegn

Ved du, hvilken plante der passer bedst til dit stjernetegn?

Planter hitter som aldrig før – både i indretningen og på Instagram – og så har de en lang række helbredsmæssige fordele, herunder reducering af stress og forbedring af din søvn.

Måske er du en af dem, der uden besvær kan nævne de 10 mest populære stueplanter, eller også har du måske dræbt hver en plante, du er kommet i nærheden af. Men ved du egentlig, hvilken plante der passer allerbedst til lige netop dig?

I en undersøgelse foretaget af Clear It Waste Collection i 2021 har astrologi-eksperter analyseret forskellige karakteristika ved de de 12 stjernetegn og ud fra det afgjort, hvilken stueplante der er det perfekte match til de enkelte stjernetegn. Vidste du for eksempel, at Vædderens høje energiniveau og udadvendte person passer utroligt godt sammen med en calathea? Eller at den perfektionistiske Jomfru er et perfekt match med bergonia?

Find ud af, hvilken plante du ifølge undersøgelsen bør gå efter, herunder.

Vædderen: calathea

Hvis du er Vædderen i stjernetegn (21. marts - 20. april), er calathea-planteslægten perfekt til dig. Planten er bedre kendt som fiskebensplanten og består af hele 60 forskellige plantearter.

Vædderen er kendt for sin udadvendte person og sit høje energiniveau, hvilket gør, at man ikke er i tvivl om, når en Vædder er i rummet. Derfor er det perfekte plante-match for en person med stjernetegnet Vædderen den farverige, dekorative og iøjnefaldende fiskebensplante, der med sine karakteristiske blade er en af de planter, som tiltrækker sig mest opmærksomhed.

Læs mere om stjernetegnet Vædderen her.

Fiskebensplante

© Kae Anderson

Tyren: beaucarnea recurvata

Hvis du er født i stjernetegnet Tyren (21. april - 21. maj), er beaucarnea recurvata, bedre kendt som hestehalepalmen eller elefantfod, planten, du skal gå efter.

Tyren har typisk et roligt væsen og er praktisk anlagt, og så skal der meget til, før personen bliver slået ud. Palmen er oplagt til personer, som er Tyr i stjernetegn, fordi planten kan holde til meget, er nem at holde og ikke kræver helt så meget opmærksomhed og vanding som mange andre planter, der går til uden hyppig pleje.

Læs mere om stjernetegnet Tyren her.

Hestehalepalmen

© Unsplash

Tvillingen: bromeliaceae

Er du Tvilling (22. maj - 21. juni), er bromeliaceae, bedre kendt som planter fra ananas-familien, den planteart, du skal gå efter. Her er der også lidt af vælge imellem: Familien består nemlig af hele 57 forskellige slægter.

Der er typisk fart over feltet hos personer født i Tvillingens tegn. Derudover har Tvillinger ofte store vennekredse og holder meget af at være sammen med andre hele tiden. Disse kendetegn gør, at planter i ananas-familien er oplagte match til Tvillingen. Denne type plante er nemlig afhængige af andre planter: Før det første vokser en ny plante ved, at moderplanten dør, og for det andet lever de fleste ananas-planter epifytisk, det vil sige ved at vokse på andre planter.

Læs mere om stjernetegnet Tvillingen her.

Bromeliaceae

© Shutterstock

Krebsen: bonnemaisonia asparagoides

Er dit stjernetegn Krebsen (22. juni - 23. juli), kan du med fordel gå efter planten bonnemaisonia asparagoides, som også går under navnet slørasparges.

Er du Krebs, er det vigtigt for dig, at du føler dig tryg. Krebsen trives oftest rigtig godt, når den er omgivet af mennesker, den føler sig behageligt til mode ved, og derfor går den også meget op i, at andre føler sig godt tilpas. Sløraspargesen er et oplagt match til Krebsen, fordi den kræver nænsom pasning og forholdsvis hyppig pleje, så den bevarer en konstant fugtig jord. Det kræver altså kærlighed at holde en søasparges – men har den de rette forhold, trives den rigtig godt.

Læs mere om stjernetegnet Krebsen her.

Slørasparges

© Unsplash

Løven: yucca

Er du Løven i stjernetegn (24. juli - 23. august), vil planten yucca, som også går under navnet palmelilje, være perfekt til dig.

Personer med stjernetegnet Løven er kendetegnet ved en livlig udstråling og ekstrovert person, som naturligt tiltrækker sig andres opmærksomhed. Det er derfor svært at overse, hvis der er en Løve i rummet. Derudover er stjernetegnet også kendt for sin æstetiske sans, og den går meget op i tøj, skønhed og indretning. Med yucca-palmens mange livlige og omfangsrige blade er den derfor det oplagte plante-valg for en Løve, der ikke er bleg for at fylde og vække opsigt. Og fordi palmen er blevet særligt populært grundet sit stilrene og dekorative udseende, vil en Løve med sans for æstetik elske planten.

Læs mere om stjernetegnet Løven her.

Yucca

© Unsplash

Jomfruen: begonia

Er du Jomfruen i stjernetegn (24. august - 23. september), vil begonia være et oplagt match med dig.

Jomfruen er generelt kendetegnet ved sit perfektionistiske og detaljeorienterede sind, som også betyder, at den er både praktisk anlagt og elsker orden. Med sine fine blomster og smukke, mønstrede blade er begoniaen super dekorativ, hvilket gør den til et oplagt plante-valg for en Jomfru, der vil sætte pris på de små detaljer. Derudover er begoniaen som stueplante virkelig nem at passe, hvilket taler perfekt til Jomfruens praktiske sans.

Læs mere om stjernetegnet Jomfruen her.

Begonia

© Unsplash

Vægten: fredslilje

Er du Vægt i stjernetegn (24. septemper - 23. oktober), vil fredsliljen højest sandsynligt være som skabt for dig.

Generelt går personer født med stjernetegnet Vægten meget op mode og interiør, og derfor er det også vigtigt, at en plante i hjemmet hos en Vægt er smuk. Her er fredsliljen med sit stilrene udtryk et valg, der vil passe perfekt til Vægtens æstetiske sans. Fordi Vægten går så meget op i din bolig, vil den desuden elske at have en fredslilje i hjemmet, fordi den er kendt for at være en god luftrenser og derfor forbedrer indeklimaet.

Læs mere om stjernetegnet Vægten her.

Fredslilje

© Unsplash

Skorpionen: aspidistra elatior

Hvis dit stjernetegn er Skorpionen (24. oktober - 22. november), vil du nok blive begejstret for en aspidistra elatior, der på dansk er kendt som jernplanten.

Skorpionen er et stjernetegn, som typisk er kendt for at være selvstændig, stædig og og vedholdende. Den holder helst sine følelser for sig selv og deler sjældent sine problemer. Jernplanten egner sig godt til at stå i skygge, behøver ikke sollys og har derfor et minimalt behov for pleje, hvilket gør det til en stærk plante, som kan holde til meget. Og da både jernplanten og Skorpionen er udholdende, er de som skabt for hinanden.

Læs mere om stjernetegnet Skorpionen her.

Jernplante

© Shutterstock

Skytten: afrikansk viol

Er du født i Skyttens tegn (23. november - 21. december), er det den afrikanske viol, du skal kigge efter, næste gang du aflægger den lokale planteskole et besøg.

Skytten er kendt for at sætte meget stor pris på at have friheden til at gøre præcis, som den vil. Derfor kan den også have svært ved at skulle indordne sig faste rammer. Fordi den afrikanske viol er en af de planter, som ikke er alt for krævende, er den perfekt for en Skytte, der helst ikke skal føle sig for bundet og forpligtet. Desuden er planten en af verdens mest populære stueplanter, og derfor taler den direkte til Skyttens internationalt orienterede hjerte, idet de typisk elsker at rejse verden rundt og opleve nye lande.

Læs mere om stjernetegnet Skytten her.

Afrikansk viol

© Unsplash

Stenbukken: lykkekastanje

Er du Stenbuk (22. december - 20. januar), er lykkekastanjen, som også går under navnet pengetræ, planten for dig.

Stenbukke er kendetegnet ved at være ambitiøse og meget arbejdsomme, hvorfor de også nemt bliver fascinerede af succesfulde personer og autoriteter. Derfor vil lykkekastanjen, som er særligt kendt for at bringe lykke og velstand i det hjem, den står i, være den helt perfekte plante for en Stenbuk. Planten er desuden nem at holde og vil derfor ikke optage unødig tid i forhold pasning og pleje – hvilket er perfekt for Stenbukken, som hader at spilde sin tid.

Læs mere om stjernetegnet Stenbukken her.

Lykkekastanje

© Plant København

Vandmanden: tilladsia

For en person, hvis stjernetegn er Vandmanden (20. januar - 18. februar), er planten tilladsia – eller airplant – et oplagt valg.

For en Vandmand er fællesskabet meget vigtigt, og den vil typisk gerne være en del af alle sociale sammenhænge. Disse kendetegn har den til fælles med airplants, som er epifytter – det vil sige, at de får næring af at leve på andre planter, hvorfor de er stærkt afhængige af deres medorganismer.

Læs mere om stjernetegnet Vandmanden her.

Tilladsia

© Unsplash

Fisken: jadeplante

Et dit stjernetegn Fisken (19. februar - 20. marts), er det oplagt at anskaffe dig en jade-plante, der også er kendt som et paradistræ.

Fisken får typisk fornyet energi, når den har tid og ro til at dagdrømme og fantasere sig væk i sin egen verden. Ofte vil en Fisk samtidig være meget vellidt i sociale kredse – men for at den kan holde ud at være i sociale, omskiftelige rammer, kræver det, at den har tid til at dykke ned i sig selv igen. Ligesom at Fisken blomstrer, når den får den rette (selv)omsorg, kan paradistræet med rette pleje vokse sig stort og omfangsrigt og nå en imponerende alder.

Læs mere om stjernetegnet Fisken her.

Jadeplante

© Unsplash