10 gode grunde til at bruge kokosolie

Få håret til at skinne om kap med solen, fjern vandfast mascara og udnyt dens helende egenskaber – kokosolien kan meget mere, end du tror

Kokosolien hører ikke kun til i køkkenet. Olien kan med sit høje indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter nemlig gøre underværker for både dit hud og hår – uanset om du har tørt, fint, krøllet, skadet eller kruset hår, eller om din hud er tør, fedtet eller normal.

Vi har derfor samlet 10 gode grunde herunder til, at du roligt kan bruge kokosolien til andet end i din mad.

1 // MAKEUPFJERNER Kokosolie er fantastisk som makeupfjerner, og den opløser alt – også vandfast mascara. Dup blot kokosolien på noget vat og tør over på din hud, og vupti – al makeup er fjernet!

2 // HÅRKUR Kokosolien kan få liv i selv de mest triste lokker. Massér olien godt ind i hår og hovedbund. Pak håret ind i et håndklæde, en badehætte, plastfolie eller pose, og lad olien virke et par timer eller natten over. Massér derefter shampoo i dit hår, inden du skyller olien ud, da du undgår, at håret bliver fedtet. Vask håret endnu en gang, og skyl grundigt.

3 // FUGTIGHEDSCREME Fugt din hud med kokosolien, og du får pæne, blanke arme og ben. Og jo, det kan godt blive en lidt fedtet affære, hvis du bruger for meget, så vær derfor forsigtig, når du doserer.

4 // TØRRE OG REVNEDE FØDDER OG HÆNDER Bekæmp den tørre hud på hænder og fødder ved at smøre dine tørre albuer og hænder med kokosolie.

5 // MOD SOLSKOLDNING Giv førstehjælp til din solskoldede hud med kokosolie, som virker helende og afleder varmen.

6 // LÆBEPOMADE De tørre, sprukne læber har ikke en chance, når du giver dem en tur med kokosolien! Køb eventuelt en lille æske, hvor du kan komme lidt olie i, så kan du have din nye læbepomade med rundt i tasken.

7 // BARBERSKUM Lad kokosolie erstatte barberskum, når du barberer dine ben. Kokosolien er både billigere, og den er antibakteriel og bekæmper de små, irriterende knopper, og så fugter den huden.

8 // HÅROLIE Gnid en lillebitte klat kokosolie på størrelse med en ært i dine hænder for at varme det op. Kom derefter olien i dit hår, og det bliver glansfuldt og blødt og vil skinne om kap med solen. Bonus: Har du stort, kruset hår, går olien også ind og tæmmer lokkerne!

Tip: Kokosolien er meget drøj i brug, så pas på, når du doserer!

9 // BODYSCRUB Bland en halv kop salt, puddersukker eller sukker med en tilsvarende mængde smeltet kokosolie, og du har en hjemmelavet scrub, som både fugter og fjerner døde hudceller. Resultatet er ikke at tage fejl af: en dejlig, blød hud.

Tip: Hvis du har områder, hvor din hud er lidt ekstra tør – for eksempel dine fødder og albuer – kan du tilsætte lidt mere salt eller sukker.

10 // NEGLEBÅNDSOLIE Vink farvel til flossede neglebånd ved at dem smøre kokosolie – ganske enkelt og simpelt!

TIP! Kokosolien kan smeltes over et vandbad eller i mikroovnen.

Er du ikke vild med duften af kokos? Så vælg en duft- og smagfri variant – du kan også krydre den duftløse olie med et par dråber æteriske olier.

Kilder: Mindbodygreen.com, Swansonvitamins.com, Health.com