© Vogue

10 ting, slanke mennesker gør

Drømmer du om at ændre tallet på badevægten eller vil du blot tilegne dig nogle flere gode vaner?

Drømmer du om at ændre tallet på badevægten eller vil du blot tilegne dig nogle flere gode vaner?

Her er ti fifs, som kan hjælpe dig godt på vej.

VANE NUMMER 1: FÅ NOK SØVN
Sover du for lidt? Nattesøvn er meget vigtigt for sundheden, for søvnmangel gør dig ikke blot træt og svækker immunforsvaret, men øger også faren for overvægt, blodtryksbesvær og blodpropper. Husk, at du ikke kan indhente fem dages dårlig nattesøvn ved at sove længe i weekenden.

Læs mere om, hvorfor du bliver slank af at sove

VANE NUMMER 2: SPIS MORGENMAD
Det er vigtigt, at du får en god start på dagen. Morgenmad har utallige fordele: det giver energi, en bedre appetitregulering, øger din forbrænding og får blodsukkeret op efter 10-12 timers ’natfaste’.

VANE NUMMER 3: SPIS MELLEMMÅLTIDER
Nødder er et genialt mellemmåltid. Sammensætningen af protein, fiber, og sunde fedtsyrer holder dig glad og mæt frem til næste hovedmåltid.

VANE NUMMER 4: DRIK VAND Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du drikker 2,5 – 3 liter væske om dagen – helst i form af vand. Du skal drikke vand til at slukke tørsten, men også til at fylde maven før, under og efter måltiderne.

VANE NUMMER 5: BESTIL IKKE MENUER
Prøv at modstå fristelsen til at bestille menuer, selv om du vil få mere mad for pengene. Vælg hellere enkeltstående retter.

Få styr på portionerne her

VANE NUMMER 6: SPIS FULDKORN
Læs om fuldkorns fantastisk egenskaber.

VANE NUMMER 7: SPIS PROTEIN
Vælg mager protein som del af hvert eneste måltid. Fisk, æg, magert kød og magre mejeriprodukter er sunde valg.

VANE NUMMER 8: SPIS KRYDRET MAD Chili er din stærke slankemakker fordi chilifrugten nedsætter din appetit og sætter fut under din forbrænding ved at øge stofskiftet, så det bliver lettere at holde den slanke linje.

VANE NUMMER 9: TYG MADEN GRUNDIGT
Sæt dig ned, når du spiser. At spise i bilen eller gående på vej til arbejde kan føre til, at du spiser alt for meget; Kroppen når slet ikke at sige fra om, at nu er den mæt.

VANE NUMMER 10: INDFØR MADRO
Tv, smartphones og computere underholder os - også når vi spiser. Når vi ikke er opmærksomme på måltidet, registrerer hjernen ikke oplevelsen helt, og der er større risiko for, at vi vil føle os mindre mætte, end vi er.

Læs mange flere vaner, der kan gøre dig slankere her

DET HER VIL DU IKKE GÅ GLIP AF