10 tips til en sundere vinter

Kom igennem vinteren med overskud og en sund krop med disse 10 enkle tips fra Costumes sunde bidragsyder

Dit helbred kan nemt komme i ubalance om vinteren, men med disse ti enkle tips kan du let holdes på det sunde spor, selvom vejret bliver koldere.

1 // Giv dig selv lov til at sove lidt mere. Din krop har ofte brug for ekstra søvn i løbet af vinteren for at holde immunsystemet aktivt.

2 // Drik masser af vand for at forhindre udtørring af din hud. Hydrering af kroppen vil holde huden glødende og frisk gennem de kolde måneder.

3 // Drik varmt vand med ingefær og citron. Denne drik holder dig varm, især dine hænder og fødder, styrker dit immunforsvar og udrenser din krop.

4 // Dyrk yoga. Det varmer din krop indefra og ud.

5 // Spis masser af stærke krydderier, som for eksempel chili, for at give dit stofskifte et boost.

6 // Drik knoglefond, hjemmelavet buillon, for at holde dig varm og samtidig styrke dit immunforsvar med dens mange vitaminer.

7 // Spis mere hvidløg for at afværge forkølelse og influenza.

8 // Drik masser af urtete. Jeg anbefaler især grøn te, der er immunstyrkende på grund af dets høje indhold af antioxidanter.

9 // Tag godt imod ændringerne i sæsonen ved at komme ud i naturen og inhalere den sprøde, friske luft - bare husk den varme påklædning!

10 // Husk dine kosttilskud. Da vi ikke ser meget solskin i løbet af vinteren, er det godt at tage en naturlig dosis af D-vitamin. Det vil styrke dit immunforsvar, øge dit humør og holde dig glad i løbet af vinteren.

Melissa Brangstrup er yogainstruktør og kostvejleder. Læs mere om Melissa Brangstrup her.