3 nye kaffetrends, du skal prøve

Er du også afhængig af kaffe om morgenen? Her er tre nye kaffetrends, som du bør stifte bekendtskab med

Kaffetrends til efteråret
© Unsplash

Det er ingen hemmelighed, at danskere elsker kaffe. Faktisk har vi i Danmark det tredjestørste forbrug af kaffe i hele verden.

Der kommer hele tiden nye spændende kaffetrends til, og her kigger vi nærmere på tre af de nyeste, som du skal prøve, hvis du vil give din kaffe et friskt pust.

Guldkaffe

De seneste år er gurkemeje blevet fremhævet som superfood, på grund af dens gavnlige effekter for både hud og fordøjelse, og nu bliver det gyldne pulver også sat i sammenhæng med kaffedrikkeri. Den populære kaffe har fået navnet Golden Latte (på dansk Guldkaffe) grundet den gule og gyldne farve, kaffen får af gurkemejen.

Sådan laver du guldkaffe

Bland færdigbrygget kaffe (gerne espresso) med kokos-eller mandelmælk, lidt smeltet kokosolie og en smule gurkemeje. Du kan eventuelt smage til med lidt honning, hvis du foretrækker, at kaffen er sød. Kaffen kan serveres både varm og kold.

Matchakaffe

Du har formentligt hørt om eller set den grønne matchate, som laves på et grønt pulver af japanske téblade og indeholder flere antioxidanter end både gojibær, granatæbler og blåbær.

Matchapulveret kan også bruges til at lave kaffe, og der findes mange forskellige opskrifter, som får en god smag frem i det bitre pulver.

Sådan laver du matchakaffe

Bland matchapulver, mandelmælk, honning og kaffe, og prøv dig frem, indtil du finder dit foretrukne blandingsforhold.

Kokoskaffe

Frozen Coconut Coffee er et fænomen, som begyndte at sprede sig på de sociale medier, efter drikken kom til New York for et par år siden, fordi flere asiatiske restauranter og caféer begyndte at have forskellige kokosdrikke på menuen.

Hvis du skal til Manhattan, bør du lægge vejen forbi Hanoi House, som også specialiserer sig i atypiske kaffer, herunder kokoskaffe og avocadokaffe.

Sådan laver du kokoskaffe

Bland 2 dl færdigbrygget kaffe med kokosmælk og 1-3 tsk sukker.