Førstehåndsindtryk | Folk dømmer dig
© Victor Jones

3 overraskende ting, folk dømmer dig ud fra

Vi er lynhurtige til at dømme andre – også ud fra vaner, vi ikke selv tænker over. Særligt tre ting er i spil i mødet mellem nye mennesker

Du har under et sekund til at give det rette førstehåndsindtryk, og her betyder dit kropssprog og din øjenkontakt meget mere, end du tror.

Vi mennesker er nemlig lynhurtige til at dømme personer, vi møder for første gang – også ud fra ting, vi ikke selv tænker særlig meget over.

Her er tre overraskende ting (og vaner), som du burde give en ekstra tanke, næste gang du står overfor et nyt bekendtskab.

1. Hvor tit du tjekker din telefon

Det er en god idé at lægge telefonen fra dig, når du møder nye mennesker – hvad end det gælder et arbejdsrelateret møde eller bare en samtale.

Andre mennesker finder det ikke særlig tiltalende at konkurrere med dit Instagram-feed, så ned i lommen med telefonen.

2. De gentagende nervøse vaner

Bider du ofte negle, rører det samme sted i dit hår eller andre regelmæssige ting? Det er noget, andre lægger mærke til.

Folk kan hurtig tro, at du er nervøs, urolig eller usikker. Sørg for at tænke over de dårlige vaner, og læg dem på hylden (for en stund), når du møder nye mennesker.

3. Hvor ofte du taler om dig selv

Selvom du søger efter ligheder og fælles samtaleemner, skal du sørge for ikke at vende fokus mod dig selv alt for meget. Du skulle jo nødig efterlade indtrykket af at være selvoptaget.

Vær i stedet opmærksom og lyttende, og vær gavmild med hv-spørgsmålene (i passende mængder selvfølgelig).