undgå at blive syg
© Anna Stokland

4 ting, du tror, du bliver syg af

Gør du alverdens ting for at undgå at blive forkølet? Måske er det slet ikke nødvendigt

Der findes tusindvis af myter om, hvad du ikke skal gøre, hvis du vil undgå at blive syg. Vi har fundet fire typiske ting, som mange af os er overbeviste om, gør os syge.

Du går udenfor med vådt hår

Det kan måske være koldt at gå udenfor med vådt hår. Men der er ingen fare for, du bliver forkølet eller får tillusket dig en virus. Hvis du bliver smittet med en virus, har det altså intet at gøre med, om du har vådt hår eller ej.

Du har ikke nok tøj på

Hvis du ikke får taget nok tøj på, når du går udenfor, behøver du ikke at være bange for at blive syg. Det er i hvert fald ikke det kolde vejr, der er skyld i, hvis du bliver forkølet. Forkølelsen rammer ligegyldigt, hvor meget tøj, du har på.

Du får ikke nok C-vitamin

Der er mange, der tror, at C-vitamin kan hjælpe dig med at undgå at blive forkølet. Men faktum er, at C-vitamin faktisk bare er med til at booste dit immunforsvar. Du kan altså sagtens stadig blive smittet med en virus, selvom du propper dig med appelsiner og juice, for at være i plus på vitaminkontoen.

Du er sammen med andre, der er syge

Det er ikke, når du er sammen med andre, der er syge, at du selv bliver syg. Det er derimod i dagene op til sygdommen, at der er risiko for at blive smittet. Du kan derfor aldrig forudse, hvornår der er fare for at hive en forkølelse med hjem.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF