5 tegn på, at du får for meget salt
© Anna Stockland

5 tegn på, at du får for meget salt

Indtagelsen af salt kan påvirke dit helbred meget mere, end man skulle tro. Lider du eksempelvis ofte af hovedpine, så læs med her

Uden at vi måske lægger mærke til det, indeholder meget af det mad, vi indtager, en hel del salt. Og salt er godt, men kun i begrænset mængder. Derfor giver vi her fem tegn på, at du får for meget salt.

1. Dine fingerringe føles stramme

Er dine fingre blevet tykkere, uden at du ellers har taget på? Så skyldes det muligvis væskeophobning i din krop, som kan være forårsaget af for meget salt. Kroppen holder nemlig på væsken som en form for forsvarsmekanisme.

2. Din mund er tør

Er du ofte tør i munden? Det kan muligvis være dit saltindtag, der er for højt. Når du spiser for meget salt, fornemmer din krop, at din salt- og væskebalance ikke er, som den skal være. Og så bliver du automatisk tørstig for at opretholde balancen igen.

3. Du har ofte hovedpine

Du tænker nok ikke, at din hovedpine kan have noget at gøre med, at du spiste chips tidligere på dagen. Men studier har faktisk vist en sammenhæng mellem at spise meget salt og hovedpine, så måske skulle du tænke på dit saltindtag, hvis du ofte er plaget af hovedpine.

4. Du skal ofte på toilettet

Overraskende nok kan salt faktisk være årsag til, at du ofte skal tisse. Når du spiser meget saltholdig mad, kommer dine nyrer på overarbejde for at udrense det overflødige salt, og så ender du med ofte at skulle tisse.

5. Du går rundt i en tåge

Giver du den lidt for meget gas med saltbøssen, er der risiko for at blive dehydreret, og det kan gøre det sværere for dig at tænke klart. Så hold også saltniveauet nede, hvis du har tendens til at blive omtumlet.

MERE FRA COSTUME