Drikker du for meget kaffe: 5 tegn på, at du drikker for meget kaffe
© Pexels.com

5 tegn på, du drikker for meget kaffe

Den sorte superdrik kan kickstarte enhver grå mandag, men der er også en bagside af koffein-medaljen. Bliv klogere på kaffes effekt her

Puha, en mandag morgen kan virkelig være svær at overskue, og de fleste kommer igennem den ved at drikke en stor kop kaffe. Senere på dagen tyller du formentlig et par kopper mere, og pludselig har du indtaget rigtig meget kaffe, hvilket potentielt kan gøre skade.

Bliv klogere på kaffes effekt her, og overvej derefter, om du burde bytte nogle af dine mange kopper kaffe ud med et læskende glas vand istedet.

Psst ... Her er 5 problemer, du kan løse med te

Du er lidt for gearet

Hvis du føler, at du næsten bliver høj af at drikke for meget kaffe, så er der faktisk noget om snakken. Kaffes indhold af koffein stimulerer nemlig det centrale nervesystem, og øger udløsningen af adrenalin, dopamin og glutaminsyre. Det kan give både øget hjerterytme, angst, spjæt i kroppen og irritation. Så hvis du føler disse forstyrrelser, er det nok på tide at skrue ned for kaffeindtagelsen.

Du skal tisse virkelig meget

Udover at have en opkvikkende effekt, har kaffe også en vanddrivende effekt, hvilket vil sige, at jo flere kopper kaffe du drikker, jo oftere vil du være tvunget til at løbe på toilettet.

Er du en af dem, som evig og altid skal tisse, så kan det være, at du skulle kigge lidt på, hvor mange kopper kaffe du faktisk får drukket i løbet af en hel dag.

Du bliver meget træt i løbet af dagen

Som sagt kan kaffe virke så opkvikkende, at det næsten kan blive for meget af det gode, men desværre er der også en bagside af den opkvikkende effekt. Når effekten aftager, kan du nemlig opleve at blive meget træt. Lidt ligesom, når du indtager sukker og blodsukkeret efterfølgende stiger helt vildt for derefter at falde drastisk igen.

Har du brug for energi i løbet af dagen, så husk, at mad er en bedre og mere stabil metode end kaffe.

Du skal på toilettet – nu!

Hvis du pludseligt får trang til at gå på toilettet, efter du har indtaget en stor kop kaffe, så er du måske en af de 30 procent, som kaffe har en afførende effekt på. Kaffen kan nemlig sætte gang i din mave, ofte meget akut, hvilket skyldes koffeinens effekt på tarmene.

Du har svært ved at sove

Ifølge forskning kan kaffe ødelægge vores søvnrytme og gøre det sværere at falde i søvn – selv hvis du indtager kaffen hele seks timer før din sengetid. Husk derfor at tænke over, hvor mange kopper kaffe du drikker, og hvornår på dagen du indtager dem.

MERE FRA COSTUME