7 tricks til flad mave
© Anna Stokland

6 genveje til en flad mave

Du behøver ikke ramme fitnesscentret syv dage om ugen for at få flad mave. Du kan nemlig også spise, grine og tygge dig til en flot figur

Der er mange veje til en flot, flad mave. Og selvom træning naturligvis er et vigtigt punkt på listen, er der nogle andre ting, du kan gøre, for at hjælpe processen på vej.

Vi giver dig seks tricks til en flad mave.

1. Spis på de rigtige tidspunkter

Det anbefales, at vi spiser cirka hver tredje time. For at styrke dit stofskifte og afbalancere dit blodsukker, er det vigtigt med en proteinrig eftermiddagssnack. Det magiske tidspunkt er omkring klokken fire om eftermiddagen, hvor der er gået cirka tre timer siden frokost, og der er cirka tre timer til aftensmad.

2. Drop sukker

Sukker er den flade maves værste fjende. Et minimum indtag af sukker vil holde insulinniveauet nede og niveauet af glukagon højt. Glukagon er et hormon, der omdanner fedt til energi, og et vigtigt middel i kampen mod mavefedt.

3. Tyg din mad

Forbrænding begynder allerede, når maden rammer munden. Gennemtygget mad giver en bedre forbrænding, samt mindre oppustethed og luft i maven.

4. Skær ned på salt

Salt mad er ofte skyld i oppustethed, og særligt soja er hårdt for maven. Er du stor fan af saltet mad, kan du prøve at krydre med frisk salsa eller en smule cayennepeber, der begge styrker stofskiftet.

5. Grin det hele væk

Der er ikke det, et godt grin ikke kan klare. At grine er både godt for dit mentale og fysiske helbred, og hver gang du griner, styrker du dine mavemuskler.

Så saml veninderne, se stand-up, sæt et afsnit af Venner på, eller tag i Tivoli. Det er den sjoveste form for træning.

6. Lav planken

Planken er en favorit, når det kommer til at træne maven. Planken er en styrke- og udholdenhedsøvelse, der styrker din core, og giver dig en stærkere og fladere mave.

Kilde: Health.com