Søvnbesvær: Få en god nats søvn med disse hjælpemidler og tips
© Vogue

6 hjælpemidler, der sikrer dig en god nats søvn

Hvis du sommetider har svært ved at falde i søvn, giver vi dig her hjælpsomme tips, som vil sende dig direkte i drømmeland

Findes der noget bedre end at kaste sig ned i en blød seng og falde i en dyb, dyb søvn? Desværre er det lettere sagt end gjort for rigtigt mange af os.

Hvis du er en af dem, der har svært ved at falde i søvn, ved du nok, hvor frustrerende det kan være, og søvnbesvær kan gå ud over både dagligdagen, din vægt og din huds udseende.

Derfor har vi samlet seks beroligende hjælpemidler og råd, som vil gøre det meget lettere for dig at falde i søvn.

1. Mindfulness

Giv dig selv god tid til at falde ned og glemme dagens stress ved at lægge dig ind i dit kølige soverværelse før klokken ti, og meditér med hjælp fra en beroligende mindfulnessøvelse.

På hjemmesiden Liftyourmind.dk har danske Lisbeth Wedendahl indtalt en afstressende meditation, som har til formål at få dig til at glemme dagens bekymringer, så du hurtigere vil falde i søvn.

Er du ikke til meditation, kan du i stedet forsøge at lytte til denne sang, som skulle være verdens mest afslappende sang, og derfor burde have en beroligende effekt.

2. Lavendel

Ligesom dufte kan have en opkvikkende effekt, kan de også virke modsat og have en mere beroligende effekt på både krop og sind, hvilket er tilfældet med duften af lavendel.

Har du svært ved at falde i søvn, er det derfor en god idé at fordele lidt olie med lavendelduft i håndfladerne, som du tager op til ansigtet og indsnuser igennem tre dybe vejrtrækninger.

Du kan også dryppe en enkelt dråbe æterisk lavendelolie på hovedpuden inden sengetid, men husk, at du ikke må bruge olien direkte på huden uden at have blandet den op med en mildere olie først.

3. Magnesium

Flere undersøgelser har vist, at mineralet magnesium har en påvirkning på vores evne til at falde i en dyb og rolig søvn, så hvis du vil hjælpe den dybe søvn på vej, kan du tage et dagligt tilskud magnesium.

Magnesium citrat, Matas 90 kapsler for 140 kr.

4. Vejtrækning

Mange mener, at din vejtrækning er nøglen til at falde i en dyb søvn og især 4,7,8-metoden, som er en vejrtræningsøvelse, skulle være ekstra effektiv.

Øvelsen skulle forberede krop og hjerne på, at det er sovetid, og du kan finde teknikken til øvelsen her.

5. Beroligende te

Gør det til et fast ritual at drikke en kop beroligende te inden sengetid, og mærk, hvordan den varme drik vil gøre dig dejligt afslappet og klar til sengetid.

Night time økologisk te, Pukka hos Salling.dk 44 kr.

6. Natmasken

Luk alt lys ude med en god natsmaske, som vil gøre det lettere at falde – og forblive i den dybe søvn.

Masken nedenfor er fra Holistic Silk – og er lavet af silke og foret med lavendel, hvis beroligende effekt hurtigt vil lulle dig i drømmeland.