overraskende ting, der gør dig oppustet
© Wenn.com

6 overraskende ting, der gør dig oppustet

Der er ikke noget værre end at føle sig oppustet. Vi har samlet seks ting, som (i det skjulte) er årsag til, at du ikke kan lukke dine jeans

Der er ikke noget værre end en oppustet mave. Det er både ubehageligt og kan gå ud over dit humør, dit planlagte outfit og ikke mindst din dag.

Men hvad er egentlig grunden til, at du ikke kan lukke dine jeans?

Der findes nogle skjulte syndere, som du formentlig ikke anede kunne give oppustet mave, og vi har samlet de seks hyppigste eksempler her.

1. Du tygger tyggegummi

Når du tygger tyggegummi, kan du let få fanget luft nede i maven og tarmene. Det værste er den sukkerfrie udgave sødet med sukkeralkoholer, som dine tarmbakterier gærer.

2. Du bruger kunstigt sødemiddel

Tyggegummi er, som nævnt ovenfor, især kendt for at give luft i maven på grund af de kunstige sødemidler, som de indeholder. Generelt forårsager kunstige sødemidler nemlig en masse uro i maven, og derfor bør du undgå at indtaget lightprodukter og lignende i store større mængder.

3. Du spiser den forkerte slags frugter og grøntsager

Gluten og mejeriprodukter kan for mange være lig med en oppustet mave, men vidste du, at blommer, broccoli, rå grøntsager og bælgfrugter også er med på listen?

4. Du drikker på de forkerte tidspunkter

Hvis du drikker for meget vand før et måltid, bliver din mavesyre fortyndet, og dermed får din krop svært ved at fordøje dit indtag. Stop derfor med at drikke 30 minutter før et måltid, og drik heller ikke for meget under selve måltidet for at sende maden godt afsted i maven.

5. Du bruger sugerør

Når du bruger et sugerør, indtager du en masse luft, som bliver fanget i dine tarme.

6. Du elsker brus og bobler

Sodavand, champagne eller vand med brus er alle skyld i, at du bliver oppustet. Når du indtager drikkevarer med brus, får du nemlig ført luft direkte ned i maven, hvilket kan blive en ubehagelig affære, hvis du ofte slukker tørsten i de boblende drikkevarer.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF