Sådan får du energi, hvis du er træt på arbejdet
© Victor Jones

6 ting, du kan gøre, når du er træt på arbejdet

Når trætheden rammer, kan det være vanskeligt at koncentrere sig. Få et overblik over, hvordan du nemt får energi til resten af dagen

De fleste af os kender det. Klokken slår 15, eftermiddagstrætheden rammer, og der er stadig et par timer til fyraften. Din kontorstol virker pludselig som en behagelig lænestol og dine kollegaers småsnak som en vuggevise.

Når trætheden melder sig er det åbenlyse trick den sorte koffeinholdige superdrik. Men der findes også mange andre måder at komme sløvheden til livs. Her finder du seks tips, som ikke inkluderer koffein.

1. Spis mindre sukker

Sukker får din hud til at ældes hurtigere, øger risikoen for at udvikle livsstilssygdomme – og gør dig træt.

Når du indtager sukker vil dit blodsukker først stige kraftigt og derefter falde lynhurtigt, fordi kroppen udskiller en overdosis af insulin. Det gør dig både træt og kan forårsage hovedpine, rysten og svimmelhed.

2. Anskaf et hæve/sænke-bord

Når trætheden rammer bør du strakt rejse dig op, for at holde dig selv og din krop kørende.

Derfor kan du med fordel anskaffe dig et hæve/sænke-bord, og sørge for at stå op et par timer om dagen.

3. Lyt til musik

Musik gør dig glad og virker motiverende. Så find høretelefonerne frem, sæt dit yndlingsnummer på og lad det agere soundtrack til resten af din arbejdsdag.

4. En opkvikker

Det ældgamle trick med koldt vand i hovedet virker hver gang.

Hvis du ikke føler for at udtvære makeuppen, kan du også investere i en god facial mist. De kommer i forskellige, opfriskende dufte og du kommer ikke til at ligne en panda efter brug.

5. Luft og motion

Tag din kollega under armen, og gå en rask tur rundt om blokken. Den friske luft vil gøre underværker for jer begge, og de fem minutter, gåturen tager, er en god investering for resten af dagen.

For når vi motionerer udskilles signalstoffet serotonin, som både hjælper med at holde hjernen igang og påvirker humøret positivt.

6. Hold væskebalancen

Drik vand. Træthed kan være et signal på væskemangel, og mangel på vand kan få dig til at føle dig uoplagt.