7 madvarer, du faktisk kan fryse ned

Synes du også, det er irriterende at smide madrester ud? Vi giver dig 7 mad- og drikkevarer, som du med fordel kan fryse ned

© Kaizen Nguyễn
1 / 8

Når du ser en isterningebakke, tænker du helt sikkert, at den skal fyldes med vand, så du kan lave isterninger til dine drikke.

Men faktisk kan du fryse meget mere end bare vand i de små bakker – og det er både smart og økonomisk. Nogle af de fødevarer, du kan fryse ned, var nemlig nogle, du sikkert var endt med at smide ud.

Se med her ...

1. Vin © Kaboompics // Karolina
2 / 8

1. Vin

Du kender sikkert situationen, hvor du er ved at lave en lækker ret, hvor opskriften dikterer rød- eller hvidvin, men du er løbet tør. Hvad gør du så? Løber ned og køber en hel flaske vin – selvom du slet ikke skal bruge så meget til din ret.

Den alternative løsning er vinisterninger. På den måde kan du tilføje præcise mængder vin til din mad.

2. Krydderurter © Kaboompics // Karolina
3 / 8

2. Krydderurter

Du har købt ALT for meget persille eller basilikum, og planten er begyndt at hænge lidt med næbet. Men der er heldigvis ingen grund til at kassere dine indkøbte urter – du kan nemlig fryse dem ned sammen med lidt olivenolie – så har du en krydderurteisterning, du kan fiske frem fra fryseren og tilsætte i din ret, hvis den har brug for lidt mere smag.

3. Mælk og cookies © Snapwire
4 / 8

3. Mælk og cookies

Miks knuste cookies, for eksempel Oreos, med mælk i en isterningebakke, og du har pludselig en virkelig lækker snack, som du kan spise som den er eller tilsætte i din kaffe.

4. Hvidløg © Pixabay
5 / 8

4. Hvidløg

Hvis du også er vild med hvidløg, så har du sikkert også oplevet irritationen ved at måtte smide en masse fed ud, fordi de er blevet for gamle.

Men også her kan de små isterningebakker være din redning! Hvis du kan se, at du måske har været lidt for ivrig med mængden af hvidløg i indkøbskurven, så kan du passende fryse dine hvidløg ned.

Pil hvidløgene og frys dem ned – så er de klar til en tur på panden, når du har brug for det.

5. Æggehvider © Oliver Zenglein
6 / 8

5. Æggehvider

Skal du lave eksempelvis en omgang bearnaise sauce, hvor du kun skal bruge æggeblommerne, har du sikkert prøvet at stå med de frasorterede æggehvider og ikke ane, hvad du skal gøre med dem.

Æg er dyre nok i sig selv, så det virker bare helt forkert at smide halvdelen ud – og det er det også. Du kan nemlig med fordel fryse æggehviderne ned, så har du dem klar næste gang, du skal bruge kun hviderne til eksempelvis bagværk.

Husk at dække isterningebakken med et låg eller husholdningsfilm.

6. Frugt © Cecilia Par
7 / 8

6. Frugt

Er du også træt af at købe de dyre poser med frossen frugt til dine smoothies? Så skal du bare i gang med at lave dine egne frugtisterninger.

Tag din yndlingsfrugt, blend den og fyld den i isterningebakkerne – så har du dem klar næste gang, du får lyst til en lækker smoothie.

7. Citron © Lauren Mancke
8 / 8

7. Citron

Mange opskrifter indeholder citronsaft – men det er altså besværligt at presse de små, sure frugter. Så hvorfor ikke tage en ordentlig omgang på én gang og få det overstået?

Når du først har presset din citron, hælder du saften over i en isterningebakke – så skal du bare tage et par af dem op, næste gang du skal lave en hjemmelavet dressing, for eksempel.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!