© Pexels.com

7 ting, du burde spise inden sengetid

Nogle ting er bedre at spise end andre, når sulten melder sig sent på aftenen. Læs med her, og find ud af, hvordan du kan stille sulten og samtidig få en bedre nattesøvn

Nogle gange melder sulten sig lige inden, man er på vej i seng. Men det er ikke alle former for fødevarer, der er lige gode at fylde i maven sent på aftenen, hvis du skal se frem til en god nats søvn. Der findes derimod flere ting, som ligefrem er gode for dig at spise inden sengetid, da de kan være med til at forbedre din søvn markant. Det betyder, at hvis du har svært ved at sove, men ikke er sulten, er der god grund til at prøve en af følgende fødevarer.

Nøgleordet er melatonin, som er et naturligt søvnhormon, der hjælper til at regulere døgnrytmeforstyrrelser, som forårsager en ustabil nattesøvn. Produktionen af melatonin fremmes i mørke og det er denne øgede mængde, som er med til at gøre dig søvnig.

Det skal du spise inden sengetid

Bananer indeholder aminosyren tryptofan, som omdannes til søvnhormonet melatonin ved mørkets frembrud. Derfor kan du roligt fortsætte med at spise bananer resten af dagen, da tryptofan i dagslys omdannes til serotonin, som er et stof, der ofte bliver forbundet med følelsen af lykke.

Kirsebær eller kirsebærjuice indeholder naturligt melatonin, så du behøver ikke nødvendigvis opholde dig i komplet mørke, for at få den fulde effekt af de røde bær.

Hytteost og andre fedtfattige mejeriprodukter, såsom yoghurt, indeholder calcium, som både er godt for tænder og knogler, men derudover også hjælper til at fremme produktionen af søvnhormonet melatonin.

Mælk er en gammel klassiker, som helst skulle serveres varm og med lidt honning eller kanel i, når man ikke kunne sove som barn. Men det lader til, at det ikke kun var for hyggens skyld, når der blev serveret varm mælk på sengekanten – mælk indeholder nemlig aminosyren tryptofan, som i mørke bliver omdannet til melatonin.

Laks eller tun er måske ikke det første, du ville gribe efter, hvis sulten melder sig lige inden sengetid, men de er et godt bud på sen aftensmad. Udover, at de er nemme for maven at fordøje, så indeholder de tryptofan og vitamin B6, som hjælper til at booste dit melatonin-niveau.

Spinat og andre grønne blade kan du med fordel blande til en lækker salat og bruge som tilbehør til din laks, da de også indeholder calcium, som fremmer melatonin i kroppen.

Kiwi er også kendt for sine gode indvirkninger på søvnen, ifølge et nyt studie fra Norge. De grønne frugter indeholder både calcium, folat og magnesium, som alle har en positiv effekt på søvnen, og studiet har fundet ud af, at ved at indtage to kiwier en time før sengetid, vil du forbedre din nattesøvn.

Så næste gang, du enten får lyst til en natmad eller bare føler dig lysvågen midt om natten, så forsøg dig med en af disse fødevarer.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF