Hvorfor får man lyst til at spise hele tiden?
© Anna Stokland

8 ting, du ikke anede giver dig lyst til at spise hele tiden

Der findes nogle ting, som snyder din hjerne til at tro, du er sulten. Vi lister otte af dem, og du vil helt sikkert blive overrasket

Der findes ingredienser, der kan give dig en flad mave, madvarer, der får dit ansigt til at se hævet ud og en te, der kan gøre dig smuk. Ligeledes findes der ting, som kan få din hjerne til at tro, at du er sulten, selvom du ikke er det.

Vi opremser otte ting, som sætter gang i snackarmen.

1. Når du ser tv

En undersøgelse påpeger, at hvis du ser tv mere end 120 minutter om dagen, er der en chance for et højere indtag af mættet fedt. Du kan nemlig ikke fokusere på både at se tv OG spise, og det kan medføre overspisning. Så selvom det kan være svært at sætte Netflix på pause, kunne det måske være en idé – bare lige imens du spiser.

2. Søvnmangel

Har du nogensinde oplevet at være bagud med din søvn og være ekstra sulten? Så giver det god mening. Ifølge en undersøgelse kan søvnmangel nemlig få dig til at føle dig mere sulten og spise større portioner end normalt, da maden pludselig bliver mere appetitvækkende og tiltrækkende at se på.

3. Tyggegummi

Hvis du tror, at tyggegummi kan hjælpe dig til et vægttab, så tager du fejl. Det sødestof, der findes i tyggegummi, kan få dig til at crave efter fødevarer med højt indhold af fedt og sukker. Tyggegummi kan derfor få dig til at føle en kæmpe appetit, selvom du måske slet ikke er sulten.

4. Menstruation

Okay, vi ved det måske godt lidt i forvejen. Den tid på måneden er nok der, hvor flest kvinder har alvorlige cravings efter alt godt fra slik- og chipshylden i Netto. Livsstilsrådgiver Liz Traines siger, at det er okay, at vi giver os selv lov – men med måde. Det vil i sidste ende få os til at føle os dårligere tilpas, tappe os for energi og værst af alt øge blødningen, hvis vi spiser alt for mange søde sager.

5. Træning

Mange overvurderer, hvad de i virkeligheden forbrænder på en træning og tillader derfor sig selv at spise, hvad de vil. Vi kender nok alle, at vi lige har fortjent et ekstra stykke kage, fordi vi har givet den gas i træningscentret – ifølge personlig træner Susie Lemmer fungerer det desværre ikke helt sådan.

6. Sodavand

En undersøgelse fra Birzeit Universitet i Palæstina viser, at drikke, der indeholder kulsyreholdigt vand, gør dig sulten efter mad. Når sodavand rammer dit fordøjelsessystem udløses sulthormonet grehlin, som er det, der gør dig sulten. Til en anden gang ved du, hvorfor det måske er en idé at bestille noget uden brus på en restaurant.### 7. Stress

Forskere har linket stress sammen med vægtøgning, og de fleste af os kan helt sikkert genkende problemet. Vi føler os stressede i en periode, og derfor får vi cravings efter alt fra chokolade og chips til lækre saftige burgere. Når du indtager fedt og sukker, hæmmer disse fødevarer de dele af hjernen, der producerer stress, hvilket kan medføre din trang til dette.

8. For meget sukker

Hvis du indtager for meget sukker, har en undersøgelse vist, at det kan medføre en mindre produktion af leptin, som er det hormon, der undertrykker din appetit. Dog øger det hormonet ghrelin, som får din hjerne til at tro, at du er sulten.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF