
8 ting, du ikke anede giver dig lyst til at spise hele tiden
Der findes nogle ting, som snyder din hjerne til at tro, du er sulten. Vi lister otte af dem, og du vil helt sikkert blive overrasket
AfDer findes ingredienser, der kan give dig en flad mave, madvarer, der får dit ansigt til at se hævet ud og en te, der kan gøre dig smuk. Ligeledes findes der ting, som kan få din hjerne til at tro, at du er sulten, selvom du ikke er det.
Vi opremser otte ting, som sætter gang i snackarmen.
1. Når du ser tv
En undersøgelse påpeger, at hvis du ser tv mere end 120 minutter om dagen, er der en chance for et højere indtag af mættet fedt. Du kan nemlig ikke fokusere på både at se tv OG spise, og det kan medføre overspisning. Så selvom det kan være svært at sætte Netflix på pause, kunne det måske være en idé – bare lige imens du spiser.
2. Søvnmangel
Har du nogensinde oplevet at være bagud med din søvn og være ekstra sulten? Så giver det god mening. Ifølge en undersøgelse kan søvnmangel nemlig få dig til at føle dig mere sulten og spise større portioner end normalt, da maden pludselig bliver mere appetitvækkende og tiltrækkende at se på.
6. Sodavand
En undersøgelse fra Birzeit Universitet i Palæstina viser, at drikke, der indeholder kulsyreholdigt vand, gør dig sulten efter mad. Når sodavand rammer dit fordøjelsessystem udløses sulthormonet grehlin, som er det, der gør dig sulten. Til en anden gang ved du, hvorfor det måske er en idé at bestille noget uden brus på en restaurant.### 7. Stress
Forskere har linket stress sammen med vægtøgning, og de fleste af os kan helt sikkert genkende problemet. Vi føler os stressede i en periode, og derfor får vi cravings efter alt fra chokolade og chips til lækre saftige burgere. Når du indtager fedt og sukker, hæmmer disse fødevarer de dele af hjernen, der producerer stress, hvilket kan medføre din trang til dette.
8. For meget sukker
Hvis du indtager for meget sukker, har en undersøgelse vist, at det kan medføre en mindre produktion af leptin, som er det hormon, der undertrykker din appetit. Dog øger det hormonet ghrelin, som får din hjerne til at tro, at du er sulten.