© Kinga Cichewicz

8 tricks, der får dig til at falde hurtigere i søvn

Har du også svært ved at falde i søvn? Det behøver ikke være sådan ...

Findes der noget værre end at ligge lysvågen i sengen, uden at kunne finde ro til at sove? Med disse få effektive ændringer i dagligdagen, kan du få din nattesøvn igen.

1. Lys

Ved aftentid begynder din krop naturligt at producere melatonin, som er det hormon, der hjælper kroppen til at sove.

Har du et meget lyst soveværelse, kan lyset narre din hjerne til at tro, at det ikke er sengetid, og så kan du ikke sove, selvom du ihærdigt forsøger. Husk derfor at slukke eller skrue godt ned for lyset en time før, du faktisk skal sove.

2. Computer og telefon

Den samme regel gælder for din telefon og computer. Fordi skærmene har et blåt lys, som påvirker din hjerne på samme måde, som kraftigt lys, skal begge dele lægges væk mindst en time før sengetid.

3. Skru ned for varmen

Et køligt værelse er meget bedre for din søvn end et varmt værelse, så sørg for at lufte godt ud, inden du skal sove.

4. Dæk vækkeuret til

Har du et lysende vækkeur, så dæk det til om natten, både så du ikke får lyset ind, men også så du ikke konstant kommer til at se på tiden og stresse over, at du snart skal op.

Lad generelt være med at kigge på klokken, hvis du vågner. Det vil kun stresse dig mere.

5. Natbriller

Et par store bløde natbriller er en god idé at investere i. Specielt i sommerhalvåret, hvor nætterne er lysere.

6. En godnat-rutine

Prøv at indføre en afslappende rutine inden du skal sove. Det kan være et varmt langt bad, eller en blid ansigtsmassage, gerne med lavendelolie, fordi duften af lavendel skulle virke beroligende.

7. De rigtige farver

Undersøgelser viser, at de rigtige farver kan være med til at gøre os mere afslappede. Gå efter mørke og beroligende farver.

8. Vejrtrækningsøvelser

Den amerikanske wellness-ekspert Dr. Andrew Weil, er stor fortaler for denne vejrtrækningsteknik, som skulle virke beroligende på sind og krop:

Læg dig i sengen, og lav en stor udånding ud af munden. Luk derefter munden, og træk vejret ind igennem næsen i fire sekunder. Hold derefter vejret i syv sekunder, og udånd i otte sekunder, hvorefter du gentager hele processen igen tre gange mere.

Den teknik skulle gerne sende dig direkte ind i drømmeland.