Åbn op og nå dine mål

Costumes sunde bidragsyder fortæller om at finde lethed i kroppen - på yogamåtten og i dit liv

Sandheden er, at yoga undertiden kan være rigtig ubehageligt, klodset og ligefrem akavet. Især hvis du ikke er genetisk velsignet med lange haser og åbne hofter. Derfor beder jeg tit mine klienter om at stoppe op og lytte til deres krop, hvis de kæmper med nogle stillinger, for det er først her, at de for alvor åbner op - både psykisk og fysisk.

Som barn var jeg ikke særlig smidig, så det var sportsgrene som ridning, tennis og senere løb, jeg faldt for - tre aktiviteter, der alle kræver og udvikler stærke lårmuskler. På grund af denne "arv" kunne jeg næsten ikke nå mine egne tæer, da jeg startede med at dyrke yoga. Jeg var hypermobil alle andre steder end i mine lår og haser, der var korte og spændte.

Jeg er dog stædig, nogle gange for stædig, men i forhold til yoga blev min stædighed vendt til noget positivt. Jeg øvede mig fem gange om ugen, og selvom der ikke altid var fremgang, var den følelse, jeg havde i kroppen efter en yogatime, altid så pokkers god. Den følelse gjorde, at jeg blev ved med at vende tilbage til måtten, og det at mine haser blev længere, var kun en bonus!

BLIV VED MED AT KÆMPE

Jeg tror på, at vi tit står i vejen for os selv, når det kommer til vores fysiske yogapraksis. Vi presser os selv i et forsøg på at holde den perfekte form eller på at være på samme niveau som personen ved siden af os. Ofte anstrenger vi os så meget, at vi kan ende med at føle os mere stressede, når vi forlader studiet, end da vi ankom.

Mit personlige mål er ikke at være den mest smidige yogainstruktør, men mit mål er at bevæge mig med større lethed - både på og af måtten. Jeg vil anstrenge mig mindre. Det betyder ikke, at jeg ikke prøver lidenskabeligt at forfølge mine mål - på yogamåtten eller i livet generelt - det betyder, at jeg praktiserer mindre reaktivt, og er mere åben for feedback og muligheder uden tilknytning.

Husk, lethed er en sindstilstand. Vi ses på måtten!

Melissa Brangstrup er yogainstruktør og kostvejleder, og hver lørdag vil hun her på Costume.dk guide dig til en sund krop og et stærkt sind. Læs mere om Melissa Brangstrup her.