Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

by Bøjlund © Bøjlund

Alice Rosenkrantz Stadil: "Dufte er en af de sanser, der knytter flest minder til sig"

For Alice Rosenkrantz Stadil har dufte en helt særligt plads i hverdagen. Mød hende her, og hør, hvordan hun sørger for sig selv i en tætpakket tilværelse.

Hvordan ser en normal hverdag ud for dig?

Det sidste år har jeg været på barsel med min lille søn, Archibald, og mine tre andre børn på henholdsvis fire, fem og syv år, så min hverdag handler mest om dem. Madpakker, legeaftaler, fritidsaktiviteter, madlavning, hygge, oprydning og så videre. Ved nærmere eftertanke handler det faktisk kun om dem. Men når de sover, sidder jeg gerne med min lille virksomhed, MÄT, eller ser en krimi med en ansigtsmaske på.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Jeg har mange små ting, jeg gør: Jeg spiser fiskeolie hver dag, jeg drikker en blanding af spirulina og hvedegræs, jeg skrubber mine ben med en kobberbørste og jeg bevæger mig virkelig meget (efter mine børn). Jeg er ikke fanatisk med noget og slår ikke mig selv i hovedet, hvis jeg har spist seks flødeboller med marcipan, men holder bare lidt igen dagen efter. Jeg tager et bad hver aften og ”vasker dagen af” – det er godt for min mentale sundhed.

Hvordan balancerer du din travle hverdag?

Det gør jeg ikke – jeg lever i kaos. Jeg synes egentlig ikke, at fire børn føles som meget, men tre mindre børn og en baby på snart 11 måneder, der er overalt, er faktisk meget. Så lige i øjeblikket er jeg SÅ taknemmelig for, at jeg har min virksomhed med verdens sejeste Sofie, og at vi har fået en megasej direktør, der hjælper os med at styre biksen. Men jeg forsøger at være verdens bedste mor og overkompenserer helt sikkert også. Så jeg gør nok mere for og med mine fire børn, end jeg ville have gjort, hvis jeg havde haft to, fordi jeg er så bange for ikke at slå til som mor.

Hvad er dit bedste tip til lidt ’mig-tid’?

Jeg er desværre ikke en kvinde, der er særlig god til at få mine børn passet for at gøre noget for mig selv. Det sker faktisk næsten aldrig. Jeg har for eksempel vundet en personlig træningstime hos smukke Sara Rantzau, men jeg har simpelthen ikke kunne få mig selv til at få Archie passet, så jeg kan træne. Men hvis drengene vil ud og cykle, så hopper jeg gerne i løbeskoene og løber med dem, så det er win-win. Og så giver jeg ofte mig selv en ansigtsmaske, mens børnene er i bad, eller når de sover.

"Hver aften drypper jeg lavendeldråber på børnenes, Christians og mine puder – det giver sådan en skøn atmosfære at sove i."
White-Tea-mood-picture © Elizabeth Arden

En ren duft, der er rolig og simpel. Sådan siger Alice om parfumen White Tea fra Elizabeth Arden, der er favoritduften i serien White Tea Collection.

Hvordan bruger du dufte i din hverdag?

For mig er dufte meget personlige, og jeg har brugt de samme to dufte de sidste 10 år, tror jeg. Dufte er jo en af de sanser, der knytter flest minder til sig, så hver aften drypper jeg lavendeldråber på børnenes, Christians og mine puder – det giver sådan en skøn atmosfære at sove i. Og så håber jeg på, at det giver dem gode drømme.

Elizabeth Arden har netop lanceret den nye White Tea Mandarin Blossom til kollektionen. Har du en favorit?

Jeg er mest vild med den klassiske White Tea duft. Det er en ren og ret fin duft, hvor der ikke sker for meget.

Hvilke stemninger og minder forbinder du med den duft?

Det er lidt sådan, jeg selv ville beskrive min duft: lidt af træ, gran og skovbund. Jeg er normalt ikke så vild med søde dufte, men den her er rolig og simpel, hvilket jeg virkelig godt kan lide.

White-Tea-Mandarin-Blossom-mood-picture © Elizabeth Arden

White Tea Mandarin Blossom er den nyeste duft i Elizabeth Ardens serie, White Tea Collection, der kombinerer sød mandarin, hvid te og varm, sensuel musk.