© Anna Stokland

Alle succesfulde kure har dette tilfælles

Er du også træt af diæter, der er svære at følge og ikke holder, hvad de lover? Få de bedste råd til, hvad en vellykket kur skal indeholde

Der findes et hav af kure, der alle lover vægttab, velvære og en sundere livsstil. Men langt fra alle kure er sunde, og i flere tilfælde tager du alle de tabte kilo på igen kort tid efter.

At finde den perfekte kur er ikke let, men der findes en række faktorer, som du skal være opmærksom på, inden du begiver dig ud på din næste diæt.

Få et overblik over de bedste råd til, hvad en succesfuld kur skal indeholde.

1. Et halvt til et helt kilo om ugen

Din kur må ikke love mere end et vægttab på et halvt til et helt kilo om ugen. Taber du dig mere end et kilo om ugen, er der en chance for, at du taber muskelmasse og ikke fedt.

2. Mindre sukker, ikke fedt

En god kur skærer ned på sukker og ikke på fedt. Sukker og stivelse bliver lagret i kroppen, hvorimod de gode fedtstoffer (avocado, nødder, fisk og kerner) giver en følelse af mæthed og forbrændes som energi. En fedtfri kur vil resultere i træthed, sult og dårligt humør.

3. Husk morgenmad

Alle gode kure prioriterer en nærerende og proteinrig morgenmad med gode fedtstoffer og sunde kalorier. Få en god start på dagen med for eksempel æg, rugbrød, havregrød, bær og avocado.

4. Måltider og snacks

En kur, hvor du sulter dig selv, er ikke en god kur. Alle succesfulde kure indeholder regulære måltider og snacks.

5. En livsstilsændring

En succesful og holdbar kur kræver en livsstilsændring. Du kan sagtens gå på kur i en måned og tabe et par kilo, men ønsker du at vedligeholde vægten og leve sundt, skal du foretage ændringer i din livsstil.

6. Protein og kulhydrater

Gode kure anbefaler altid at indtage protein sammen med kulhydrater. Nøglen til længervarende vægttab er at holde blodsukkeret nede. At spise protein sammen med kulhydrater vil nedsætte blodsukkeret, og gode kure vil derfor altid anbefale denne kombination.

7. Afbalanceret kost

En god kur er ernæringmæssigt afbalanceret og repræsenterer derfor hele madpyramiden. Diæter, der anbefaler at holde sig til en særlig madvare eller madgruppe, medfører ubalance.

8. Drop at tælle kalorier

En god kur tæller ikke kalorier, da det ikke er en effektiv måde at opnå vægttab. Det er langt bedre at indtage sunde og nærerende madvarer, end at gå efter light-produkter og fedtfri alternativer.

9. Motion

Alle gode diæter advokerer en aktiv livsstil.

10. Undgå forarbejdet mad

Alle gode diæter vil fortælle dig, at du skal undgå forarbejdet mad. Tommelfingerreglen er at spørge dig selv, om du kan lave maden i dit køkken. Kan du lave det selv, skal du gøre det, og kan du ikke, skal du ikke spise det.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF