Bipollen er det nye superfood
© Wenn.com

Sød ingrediens er ny superfood

Farvel matcha, gurkemeje og acai! Dette velsmagende produkt gør dig meget sundere og dæmpe forårets allergi

Vi er nok mange, som løbende har intentioner om at leve lidt sundere, men da døgnet kun har 24 timer, kommer arbejde og fritidsaktiviteter ofte i vejen. Heldigvis kan du skyde genveje til helse, og en af dem er de såkaldte superfoods.

Superfoods er ingredienser med utallige gode egenskaber for kroppen, og ofte skal du ikke indtage særligt meget af dem, før de gør en forskel.

Bipollen

På det seneste har folk fået øjnene op for en ingrediens, som vi længe har kendt, men hvis egenskaber har givet fornyet popularitet. Her er tale om den naturlige ingrediens bipollen, som bliver til, når bierne indsamler pollen fra blomsterne. Bipollen er et biprodukt af den proces, som senere bliver til honning, og bipollen har derfor også en sødlig smag af honning.

Når bierne indsamler pollen til bikuben, bliver der i samme proces skabt bipollen, som nu udråbes til at være det nye superfood.

© Pexels.com

Den søde bipollen har flere sundhedsfordele, blandt andet får du langt mere energi og derudover kan ingrediensen mindske allergi og astma. Det er gode nyheder for alle allergikere, da bipollen eftersigende modvirker pollensymptomer som sviende øjne og løbende næse.

Hertil kommer, at bipollen er rig på mineraler, antioxidanter, vitaminer og aminosyrer. Derfor vil indtagelse af bipollen medføre følgende:

Forbedret immunforsvar

Ifølge forskning fra 2014 udgivet i Food and Chemical Toxicology fandt man antimikrobiel aktivitet i prøver fra otte forskellige bipollen-tilskud. Antimikrobiel aktivitet betyder, at bipollen er med til at nedbryde bakterier og virus, så du nemmere kan holde dig rask.

Øget energi

Bipollen har et endnu højere indhold af protein end kød, og ved kontinuerlig indtagelse giver det dig derfor følelsen af mere energi.

Bedre hud

Takket være bipollens høje indhold af antioxidanter og antibakterielle egenskaber, er det også godt for din hud, og kan blandt andet værne imod skader fra både sol og forurening. Ligedes vil de antibakterielle egenskaber dæmpe urenheder og virke beroligende på huden.

Mindre allergi

I et studie udgivet i Us National Libary of Medicine påvises der en sammenhæng mellem indtagelsen af bipollen og en reduktion af aktiviteten af de mastceller i kroppen, som er med til at udløse allergi. Mindre aktivitet giver mindre allergi, men vil du være på den sikre side, bør du sideløbende tage din normale dosis af antihistamin, men forhåbentligt opleve mindre gener fra allergi.

Vil du give det nye superfood en chance, anbefales det at indtage en til to teskefulde dagligt, og det søde pulver kan drysses over morgenyoghurten, blandes i en smoothie eller bruges på en dessert.