Alkalinekuren
© Anna Stokland / Unsplash.com

Bliv den bedste udgave af dig selv med denne superkur

Vil du have smukkere hud, friskere øjne, et bedre immunforsvar og større livsglæde? Der skal faktisk ikke meget til. Se, hvordan du kan spise dig til et bedre liv

10. marts 2018 af Laura Marie Kragelund

Måske har du hørt om Alkaline-kuren, som på dansk også bliver kaldt for Syre/base-kuren, da den i bund og grund går ud på at skabe og vedligeholde den optimale pH-værdi på 7,32 i kroppen. 

Dette sker ved at udelukke, eller skære ned på, alle syreholdige fødevarer, som tærer på kroppens mineraler og er med til at skabe betændelsestilstande. Syreholdigt mad tæller blandt andet alkohol, kød, kaffe, sort te, sukker, mejeriprodukter og fastfood. Det overrasker måske de færreste, at slik og cheeseburgere ikke er gode for dig, men der er nok mange, som ikke tænker over, hvad en kaffe eller skål yoghurt kan have af konsekvenser for dit velvære. 

For at opnå den basiske balance i kroppen, skal du fokusere på at spise naturlige råvarer som grøntsager, nødder og bær, og når du spiser kød, så sørg for, at det er økologisk. Efterhånden vil din krops pH-værdi blive mere basisk, hvilket vil resultere i renere og fastere hud og færre ophobninger af væske i kroppen. Derudover styrkes dit immunforsvar, da din krops celler arbejder optimalt i et basisk miljø, så bakterier får sværere ved at udvikle sig. Desuden øges din fedtforbrænding og følelsen af velvære. 

Herunder finder du ni af de bedste basedannende fødevarer.

Skab et basisk miljø med disse fødevarer

Hvidløg er god til at neutralisere syrerne i din krop, som kommer fra ost, æg og kød. Når hvidløg hakkes eller tygges udløses svovlforbindelsen allicin, som har mange helbredende egenskaber, men for at få det optimale udbytte, skal man dog undgå at koge eller stege hvidløget.

Broccoli er en af de sundeste grøntsager på markedet. Den er fyldt med vitaminer og antioxidanter som vitamin K, A, E og C – vitamin K er med til at styrke dine knogler og vitamin C er essentiel for produktionen af collagen, som beskytter din hud. Dog er udbyttet også bedst her, hvis den spises rå. 

Asparges er rigtig gode for din fordøjelse, da de indeholder kulhydratet inulin, som fungerer ligesom føde for de gode tarmbakterier. Hvis du har mange af de gode tarmbakterier, bliver din fordøjelse meget bedre, og derudover bliver du også mere modstandsdygtig over for sygdomme.

Citroner er måske ikke det første, man tænker på, når man taler om basedannende fødevarer. Men citronen er faktisk en af de bedste, og nemmeste, løsninger, hvis du vil skabe et basisk miljø i kroppen. Drik et glas vand med citron på tom mave om morgenen, for at sætte gang i din fordøjelse og booste din hud med et skud C-vitamin. Citroner er desuden vandrivende og kan derfor mindske ophobninger af væske i kroppen.

Vandmelon er en af de bedste basedannende fødevarer, som du kan spise. Den har nemlig en pH-værdi på 9,0 og består, udover 92 procent vand, af mange gode mineraler og antioxidanter. Det høje indhold af forskellige vitaminer og vand gør vandmelonen til den perfekte alkaliske frugt, som er med til at trække giftstoffer ud af kroppen. 

Avocado har jo nærmest ikke brug for en introduktion. Den cremede superfood har længe været populær – både på Instagram og i køkkenet – og med god grund. Den er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, som gavner din krop båden indeni og udenpå. Desuden har den en pH-værdi på 8,0, og er derfor god til at eliminere syrer i kroppen.

Cayennepeber er det bedste krydderi, du kan bruge til at krydre din mad, hvis du forsøger at bevare den basiske balance. Peberet har nemlig en pH-værdi på 8,5 og kan hertil forbedre blodcirkulationen, eliminere giftstoffer i kroppen og booste din hjernes funktioner. 

Peberfrugt er en ret populær grøntsag og en ideel snack til frokosten. Heldigvis er peberfrugten også en af de få grøntsager, som de fleste faktisk foretrækker rå, hvilket også giver det bedste udbytte af de mange vitaminer og mineraler. Hvis man spiser peberfrugt jævnligt, vil den, udover at transformere syreholdigt mad i maven, kunne hjælpe med at dæmpe angst- og stresssymptomer, samt styrke immunforsvaret og synet.

Selleri er velkendt for sin optræden i drinken Bloody Mary, og det er der god grund til; Den vodka, som drinken også består af, er nemlig meget syreholdig, og her kan sellerien være med til at skabe en balance mellem syren og basen i vores krop. Selleri er også vandrivende og kan derfor hjælpe dig med at komme af med væskeophobninger i kroppen og hermed udskille affaldstoffer. 


ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste