Så vigtig er fordøjelsen for din skønhed
© Wenn.com

Bliv skøn ved hjælp af din fordøjelse

Forskning viser at din fordøjelse har stor effekt på din huds udseende, og derfor giver vi dig de fem bedste råd til en sund mave

Det er nok de færreste, der er klar over, præcis hvor meget betydning dine tarmes velbefindende har på udseendet af din hud.

Er der problemer med din fordøjelse, vil det nemlig komme til udtryk i ansigtet i form af rødme og urenheder. Derfor har skønhedsbranchen på det seneste fået øjnene op for din fordøjelse og for mælkesyrebakteriernes gode effekt på både tarme og ansigtshud.

Og budskabet er klart: Vil du have smuk hud, skal du have styr på din fordøjelse. Derfor giver vi dig her fem gode råd, som vil skabe balance i din mave – og dermed også i din hud.

1. Drik masser af vand

Dine tarme har brug for vand for at fungere ordentligt. Derfor skal du drikke mindst to liter vand om dagen, gerne op til tre, for at dine tarme skal kunne fungere optimalt. Det vil gøre det meget lettere for tarmene at komme af med kroppens affaldsstoffer, som dermed vil forlade kroppen istedet for at komme til udtryk i dit ansigt i form af rødmen eller urenheder.

2. Spis rigeligt med fiber

Fiber renser ud i tarmene og giver maven noget at arbejde med. Avocado, bær, kokus, figner og bønnespier er rige på fibre, og du kan bare spise løs, fordi en kvinde i alderen 19 til 50 år skal gerne have 25 gram fiber hver eneste dag for at sikre sig en sund mavefunktion.

3. Husk citronen

Forskning viser, at citronens høje indhold af C-vitamin gør den rig på antioxidanter, hvilket er særligt godt for din tarms tilstand.

Start derfor dagen på den bedste måde for dig selv, din tarm og din hud ved at drikke et glas varmt vand med presset citron i hver morgen.

4. Mælkesyrebakterier

Som før nævnt har skønhedsbranchen fået øjnene op for probiotika eller som det kaldes i daglig tale: Mælkesyrebakterier.

Vil du have den optimale effekt, er det ikke nok bare at smøre dig med mælkesyrebakterier, og du kan derfor supplere hudplejen ved at indtage mælkesyrebakterier enten i form af kosttilskud eller i disse madvarer:

Yoghurt, kefir, mørk chokolade eller kombucha-svampen.

5. Ingefær

Som bekendt er ingefær et vidundermiddel, og selvfølgelig har den lille rod også en god effekt på maven. Lider du af forstoppelse, vil ingefær straks sætte gang i maven igen.

Vil du prøve ingefærrodens gode effekt, kan du prøve denne opskrift på ingefærte:

Ingredienser:

2 tsk friskrevet ingefær

1/4 tsk stødt gurkemeje

1 kop vand.

Sådan gør du:

Kom vand, ingefær og gurkemeje i en gryde, og varm det op, indtil det koger. Skru derefter blusset ned til lav varme, og lad det simre i ti minutter mere.

Hæld derefter blandingen i en kop, og smag eventuelt til med lidt honning.