sellerijuice virker det, Costume tester grøn juice
© Wenn.com

Costume tester: Det gør sellerijuice for din hud

Vi har drukket sellerijuice hver morgen i håb om at få lige så smuk hud som stjernerne. Læs vores anmeldelse her

Måske har du bemærket de mange billeder af sellerijuice på Instagram, eller undret dig over, hvorfor blegselleri konstant er udsolgt i dit lokale supermarked? Begge dele skyldes en ny sundhedsdille, som også Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, er hoppet med på.

Kuren lover bedre fordøjelse samt en smukkere hud, og her deler Marie sin oplevelse, så du kan finde ud af, om du også burde starte dagen med et glas lunken sellerijuice.

Det lover sellerikuren

“Grunden til, at folk er så optagede af sellerijuice, skyldes manden Anthony William, der har skrevet flere populære bøger om fordelene ved sellerijuice, som skulle rense kroppen for affaldsstoffer og tungmetaller. Under navnet @medicamedium deler han indhold om selleris sunde fordele med sine 1,4 millioner Instagram-følgere – og flere af dem har efterfølgende sendt før- og efter-billeder af deres hud, som er blevet markant pænere efter et par uger på den grønne drik.”

Sådan gør du

“Efter at have at set nok overbevisende før- og-efter-billeder, gik jeg også i gang med at presse selleri i håbet om en smukkere hud. Og der skal presses en del, fordi kuren kræver, at du hver morgen drikker omkring fem deciliter friskpresset sellerijuice. Med min slowjuicer-maskine skal der omkring halvandet bundt blegselleri til. Når først sellerien er skyllet, er det overraskende hurtigt at få presset de fem deciliter, som jeg drikker på tom mave for derefter at vente et kvarter, før jeg spiser morgenmad som normalt.”

Sådan smager sellerijuice

“Det smager af selleri, og kan du ikke lide den smag, får du nok svært ved at få de fem deciliter ned, hvilket er en del mere end det lille glas, du ser på billedet ovenover. Jeg selv har altid været fan af blegselleri, og har defor ret nemt ved at drikke juicen – men bad du mig indtage presset broccoli, ville det være en helt anden sag. Smagen af sellerijuice er dog mere salt end forventet, og saltene, som frigives når grøntsagen presses, er ifølge Anthony William årsagen til sellerijuicens udrensende funktion på kroppen.”

Virker det?

“Ja, det tror jeg. Min hud havde længe drillet, men efter at have drukket sellerijuice i bare to uger, begyndte den endelig at blive pænere, uden at jeg havde ændret plejeprodukter eller øvrig livsstil. Nu har jeg drukket sellerijuice i en måned, og min hud er fortsæt pæn. I forhold til fordøjelsen kan jeg ikke mærke den store forskel, men jeg er til gengæld næsten blevet helt glad for den friske selleri-start på morgenen.”

Ulemperne ved sellerijuice?

“Der er ikke nogle videnskabelige beviser på, at det virker, men heller ikke noget tegn på, at det skader. Selerijuicekuren er desuden meget nem at følge, fordi du hverken skal give afkald på noget eller ud i en ekstrem kostomlægning, men blot drikke et ekstra glas væske hver morgen. Det negative er, at man i princippet skal blive ved for evigt. Her er dermed tale om en livsændring og ikke bare et kort forløb. Det betyder, at der skal bruges mange timer på at rense, presse og bagefter rengøre juicemaskinen. Det er desuden heller ikke en budgetvenlig fornøjelse. Særligt ikke, når du køber den økologiske selleri, hvilket jeg klart vil anbefale, at du gør.

Undervejs er jeg også stødt på et andet og ret uventet problem: Det er umuligt at få nok selleri, da det konstant er udsolgt – uanset hvilket supermarked jeg går på jagt i. Det må betyde, at jeg ikke er den eneste, som er bidt af sellerifeberen?”