Costume tester: Detoxkur i 10 dage
© Vogue Australia

Costume tester: Detoxkur, som tillader mad og alkohol

Costumes chefredaktør har testet en detoxkur, som IKKE indebærer at du lægger dit liv helt om. Læs her, hvad hun fik ud af det

Vil du gerne hoppe med på detoxvognen, men orker du ikke at lægge hele dit liv om? Sådan har Costumes chefredaktør, Rikke Amtorp Christensen, det også.

Men hun har fundet løsningen – og resultaterne kan ses på hud, hår og badevægt. Læs med her.

10-dageskuren

Jeg har altid gerne villet prøve en detoxkur, men ikke den slags, hvor du udelukkende indtager flydende væsker og ikke må spise noget som helst. Det elsker jeg mad for højt til. Derfor passer 10-dageskuren fra The Organic Pharmacy mig perfekt.

Den består af en pakke med fire forskellige slags piller, alle lavet af økologiske og naturlige ingredienser som essentielle fedtsyrer og vitaminer. Der følger også en lille guide med til, hvordan du spiser pillerne, og hvad der ellers skal til for at opnå det optimale resultat efter de ti dage. Den lover blandt andet smukkere hud, mere energi og bedre søvn – tre ting, der absolut ikke vil skade mig.

Ud over at jeg skal spise 12 piller om dagen fordelt over tre portioner, kræver detoxen også, at jeg reducerer indtaget af alkohol og kaffe, og at jeg holder mig helt fra sukker, hvidt brød og andre sukkerholdige ting.

Jeg har aldrig været god til at gå på decideret kur, men da jeg både kan spise, beholde min kaffe og mit indtag af iskold rosé (i moderate mængder), beslutter jeg mig for at prøve.

Costume tester: Detoxkur i 10 dage

Forløbet

Jeg begynder, som man vel altid gør, når man skal i gang med noget nyt, mandag morgen. Ifølge The Organic Pharmacy skal du tage de tre detoxpiller sammen med et stort glas vand og en kop kogt vand med citron som det første, når du står op om morgenen – og gerne inden, du går i bad. Desværre har jeg ikke tid til at nusse rundt med en kop kogt vand om morgenen, så jeg nøjes med at spise pillerne med et glas vand, inden jeg hopper i bad.

Detoxpillerne er store og smager af en blanding af hø og græs, og den første gang, jeg tager dem, har jeg svært ved at sluge dem og får ikke så rare opstød. Det bliver heldigvis meget lettere at få dem ned, jo flere jeg tager.

De næste seks piller skal tages sammen med morgenmaden – du kan eventuelt lave en smoothie med frisk frugt og putte dem i. Jeg spiser gerne en portion skyr, drikker dagens første kaffe og endnu et glas vand, mens pillerne bliver slugt.

Dagens sidste tre detoxpiller skal tages om aftenen. Jeg tager dem inden sengetid, igen med et stort glas vand. Jeg drikker kogt vand med citron hver dag, men aldrig tidlig morgen. Det bliver som regel om formiddagen og nogle gange igen om aftenen med revet ingefær.

Costume tester: Detoxkur i 10 dage

I de ti dage, som forløbet varer, drikker jeg cirka tre kopper kaffe dagligt og i alt otte glas vin fordelt på de ti dage. Jeg holder mig fra hvidt brød og pasta og takker nej til slik og kager – hvilket egentlig er ganske rart. Ikke, at jeg har tænkt mig at fortsætte med det, for er der noget, jeg elsker, er det sommeren jordbær- og rabarberkager, men det er godt for mig at komme ud af vanen med at takke ja til et hvilket som helst stykke kage (selv dem, jeg normalt ikke bryder mig om), bare fordi det bliver serveret for mig.

Jeg bliver hverken mere træt eller hovedpineramt, hvilket du ifølge guiden ellers godt kan forvente. Jeg synes til gengæld heller ikke, at jeg får mere energi, men jeg sover bedre og tungere end normalt, og min hud og mit hår bliver sundere at se på.

Bonus

Jeg taber mig lidt over et kilo – til trods for, at jeg stadigvæk spiser gode, solide måltider.

Jeg kunne sagtens finde på at gå på kuren igen om et halvt år som et lille sundhedsboost og for at bryde med nogle af hverdagens dårlige vaner.

10 day detox kit fra The Organic Pharmacy fås endnu ikke i Danmark, men kan købes på Theorganicpharmacy.com til ca. 900 kr.

2 lette detox

Teatox

Drik en kop te hver morgen i 14 dage, og vupti stiger dit stofskifte, du får mere energi, og mave- og fordøjelseskanalen bliver renset for affaldsstoffer. Det lover producenten i hvert fald.

Teatox love tea 139 kr.

Plaster

I Japan sover mange med et stort, hvidt detox-plaster under hver fod. Det skulle efter sigende afgifte kroppen.

Detox foot patches 212 kr.

Artiklen er første gang bragt i Costume nummer 173