Undersøgelse: Danske kvinder føler sig yngre, end de er
© Anna Stokland

Danske kvinder føler sig yngre, end de er

Nu er det officielt, du er langt fra den eneste kvinde, som føler dig yngre, end hvad din alder faktisk dikterer

En fast regel er som bekendt, at man aldrig spørger en kvinde om hendes alder, og i mange år, var det en udbredt antagelse, at når kvinder kiggede i spejlet, så de kun rynkerne, pigmentpletterne og den presserende aldring.

Men dette scenarie er langt fra tilfældet i dag. Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af hudplejebrandet Imedeen, føler 59 procent ud af 505 danske, adspurgte kvinder sig faktisk yngre, end hvad de er.

Sociolog og forskningsleder i sundhedsfremme ved Syddansk Universitet, Pernille Tanggard Andersen, forklarer den optimistiske aldersoptik med øget fokus på velvære og pleje af sig selv.

Psst ... Læs hvorfor, dine 30'ere bliver dit bedste årti

Ifølge Imedeens undersøgelse er danske kvinder også blevet bedre til at passe på sig selv og deres hud, hvilket har medført, at seks ud af ti nu føler sig yngre, end hvad de er.

Undersøgelsen viste nemlig, at halvdelen af de adspurgte kvinder træner en gang om ugen, 69 procent går op i at spise sundt og kvinderne brugte i gennemsnit otte forskellige skønhedsprodukter.

Ifølge Imeeden vil danske kvinderes stræben efter et sundere liv og et mere ungdommeligt udseende føre til flere positive ting. Blandt andet vil det have betydning for vores generelle sundhedstilstand og give en øget følelse af velvære og selvtillid, når vi skal vurdere os selv og vores alder.

Pernille Tanggard Andersen forklarer:

“Det er blevet hipt at gøre noget godt for sig selv, passe på sig selv og pleje sig selv. Og denne tendens har medført, at vi har fået et mere afslappet forhold til alder, så kvinderne føler sig yngre, end hvad der står på deres fødselsattest.”

Så hvis du også føler dig yngre, end du er, så hold fast i denne følelse, fordi det vil kun gøre dig i bedre humør og øge selvtilliden, når du kigger dig i spejlet.