De 10 bedste superfoods, du skal kende

Skønhed kommer også indefra. Gør superfoods til en del af din hverdag, og boost din velvære. Vi giver dig derfor de ti bedste superfoods lige her

De bedste superfoods © Frederik Lindstrøm
1 / 11

De bedste superfoods

Vil du gerne optimere din skønhed, kan det være en god idé at fylde skønhedsdepotterne op indefra. En stor del af din huds velbefindende eller hårets glans kommer nemlig fra, hvad du fylder på kroppen. Her vil en varieret og sund kost gøre en stor forskel, men vil du se en endnu større effekt, kan du finde hjælp hos de såkaldte superfoods. Superfoods er spækket med antioxidanter, vitaminer og mineraler og du får de ti bedste lige her.

Psst ... Disse madvarer skal du undgå, hvis du ofte får hovedpine

AÇAI
2 / 11

1. Açai

Der er kun gode ting at sige om açai-bærret, der vokser dybt inde i Amazonas regnskov og især er kendt for sit høje indhold af antioxidanter. Açai virker både anti-aging og detoxende, det giver dig mere energi og styrker dit immunforsvar.

Økologisk acai pulver, acaiacai 119 kr.

2. Hampefrø
3 / 11

2. Hampefrø

Hampefrø er rige på proteiner, essentielle omega 3-, 6- og 9-fedtsyrer og mineraler. De afskallede hampefrø har en nøddeagtig smag, der minder lidt om pinjekerner, og er ideelle i salater, smoothies og supper.

Raw & skalade hampafrön, Renée Voltaire hos Acupharma.dk 69 kr.

kakao
4 / 11

3. Kakao

Så længe du sørger for at spise kakao – og altså ikke chokolade – i sin rene form, skal du ikke holde dig tilbage. Kakao er rig på flavanoler, der bekæmper de frie radikaler, øger blodgennemstrømningen og beskytter mod hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Super-cacao, Aduna hos Magasin.dk 105 kr.

moringa
5 / 11

4. Moringa

I århundreder har moringatræet været brugt som et naturlægemiddel, hvilket har givet det tilnavnet mirakeltræet. Et højt indhold af zeatin i de grønne blade gør moringa til en af de mest powerfulde anti-aging superfoods.

Moringapulver, Rootsfood 129 kr.

5. Superbær
6 / 11

5. Superbær

Kombinationen af baobab, goji-, açai- og camu camu- bær gør Beauty Elixir fra Alchemy til en sand C-vitaminbombe, der giver din hud masser af antioxidanter og booster produktionen af kollagen. Miks den med din yoghurt, juice eller smoothie.

Beauty elixir i trawelsize, Alchemy hos Beautyhero.dk 90 kr.

6. Gojibær
7 / 11

6. Gojibær

De røde gojibær er en fantastisk kilde til både proteiner og C-vitamin og indeholder derudover også en række nødvendige antioxidanter. De har en lidt rosinagtig smag og pynter smukt i en salat eller på din morgenskyr.

Økologiske gojibær, Social Foodies 74 kr.

7. Vitaminboost
8 / 11

7. Vitaminboost

Når kun det bedste er godt nok. Med chiafrø, lucuma, blåbær, açai og camu camu er Vitamin fra Organic Human spækfyldt med C-vitamin og antioxidanter, der styrker immunforsvaret og beskytter cellerne mod oxidativt stress. Start dagen sundt, og bland en smule i din smoothie, juice eller mysli.

Vitamin, Organic Human hos Helsebixen.dk 199 kr.

8. Morbær
9 / 11

8. Morbær

Den søde og lidt karamelagtige smag gør morbær til den perfekte sunde snack. De soltørrede lyse bær indeholder store mængder C- og K-vitamin samt jern og calcium – og kraftfulde antioxidanter. Spis dem som snack, eller drys dem over din yoghurt eller salat.

Organic raw mulberries, The Raw Chocolate Co hos Med24.dk 77 kr.(før: 90 kr.)

9. Tang
10 / 11

9. Tang

Hvad tang ikke har i kalorier, har det til gengæld i mineraler, aminosyrer, kostfibre og en god håndfuld vitaminer. Og så er tørret tang et effektivt mellemmåltid, der stabiliserer blodsukkerniveauet og holder dig mæt i længere tid.

Organic seaveg crispies, Clearspring hos Helsam.dk 12 kr.

10. Matcha
11 / 11

10. Matcha

Matcha er et godt eksempel på, at kvalitet og smag hænger sammen. Des bedre kvalitet, des mildere og mere rund smag får du. Matcha-te er propfyldt med antioxidanter samt klorofyl og aminosyrer, der kun vil din krop det bedste. Kom 1⁄4 tsk. matchapulver i et krus, og pisk det sammen med varmt vand eller sojamælk.

Japanese organic matcha green tea powder, Clearspring hos Matas.dk 108 kr.

MERE FRA COSTUME