De største sundhedsfordele ved avocado
© Anna Stokland / Unsplash.com

De 10 største sundhedsfordele ved avocado

Vægttab, kur mod gigt og mundpleje – avocadoen har mange overraskende fordele. Her er ti gode grunde til at spise endnu mere avocado

Avocado er en yderst populær spise, som de seneste år har domineret både Instagram og menukortet hos trendy restauranter verden over.

Udover at have en fantastisk smag, kommer avocado med en lang række sundhedsfordele. Her lister vi ti gode grunde til at spise endnu mere avocado.

1. Højt indhold af næringsstoffer

Avocado er frugten fra træet Persea Americana og indeholder en lang række næringsstoffer, herunder 20 forskellige vitaminer og mineraler. Mens de fleste andre frugter indeholder kulhydrater, er avocado fyldt med sunde fedtstoffer.

2. Fedtbalance

Monoumættede fedtsyrer er én ud af tre fedtsyrer, som vi har brug for dagligt, og hele 77 procent af kalorierne i en avocado kommer fra netop de monoumættede fedtsyrer, som hjælper kroppen til en bedre fedtbalance.

3. Vægttab

Avocado er fyldt med fibre – et plantemateriale, der blandt andet er forbundet med en lavere risiko for en lang række sygdomme og kan medvirke til vægttab, da avocado holder dig mæt længe.

4. Sænker dit kolesteroltal

Flere undersøgelser har vist, at avocadoer kan reducere kroppens samlede kolesteroltal markant og reducere triglycerider (fedstoffer i blodet, red.), der kan føre til åreforkalkning og i værste tilfælde blodpropper.

5. Højt kaliumindhold

Avocado indeholder masser af kalium, hvilket er et mineral, der opbygger proteiner i kroppen. Mineralet er også med til at regulere væskebalancen, blodtrykket og funktionen af nerve- og muskelceller.

6. Gør dig sundere

En undersøgelseforetaget af Nhanes Survey påviser, at de, der spiser avocado, er sundere end de, der ikke gør. Undersøgelsens avocado-spisere vejede mindre, havde et lavere BMI og signifikant mindre mavefedt. Derudover havde de kun halvt så stor risiko for hjertesygdomme og diabetes.

7. Beskytter dine øjne

Udover at øge optagelsen af antioxidanter fra andre fødevarer, indeholder avocadoen også selv mange antioxidanter – heriblandt næringsstofferne Lutein og Zeaxanthin, som blandt andet er vigtige for øjenhygiejnen. Undersøgelser viser, at netop disse næringsstoffer er forbundet med en reduceret risiko for øjensygdommen grå stær.

8. Forebygger gigt

Gigt hører til blandt de hyppigste lidelser, og her kan avocado virke forebyggende, da det gode fedt i avocado modvirker gigtens betændelse.

9. Beskytter mod leversygdomme

Avocado betragtes som en superfood til leveren, da den er rig på vitamin C og E, som neutraliserer frie radikaler og beskytter levercellerne. Endvidere er avocadoen kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, da den indeholder næringsstoffer, som reducerer inflammation i cellerne.

10. Mundpleje

Indtagelse af avocado vil give dig en frisk ånde, fordi den indeholder flavonoider, som virker antibakterielle. Flavonoiderne dræber altså bakterierne i munden og gør det forbi med dårlig ånde.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF